Suntem toți niște fugari!

fuga - 27720546 10213219704062097 879315046 n

Suntem toți niște fugari! Suntem toți niște fugari, ascunși în haine chic, cu parfum puternic, priviri pătrunzătoare și zâmbete bine accesorizate. Ne privim în oglindă și ne dăm dreptate pentru toate deciziile, pentru toate luptele, pentru toate războaiele pierdute.

N-avem chip să fim în eroare, asta ar însemna să arătăm măcar o dată cât suntem de vulnerabili. Fugim cu clasa de orice presupune asumare până la capăt, ne doare să repetăm erorile părinților noștri, poate profund nefericiți. Fugim, evităm și greșim din nou…dar cu greșelile noastre, ceva mai ușor de acceptat. Plecăm, venim, suntem fugari! Suntem cu toții niște fugari.

Citește și: Fugara

Fie că nu vrem să facem pasul spre maternitate, pentru că nu știm dacă putem duce, fie că fugim de o carieră care să ne aducă în prim plan. O facem din teama de a nu fi în eroare, de frică că noi n-am putea duce misiuni atât de importante. Ne e frică până să și mărturisim că ne e …frica! Și fugim. Ne refugiem. Ne căutăm și trădăm. Și fugim iar până când o să învățăm să ne jucăm cu teamă, așa ca și cum ai arunca un cuvânt într-un pahar cu apă. Suntem toți niște fugari! Problema nu e că fugim, dar odată cu trecerea anilor, nu mai știm încotro. Lumile se îngustează, informația ne sculptează în “Dos” și “Don’ts” și tragem linii serioase printre lucrurile pe care le mai acceptăm sau nu.

Ne împietrim cumva în fuga asta, pielea sufletului se tăbăcește, ca și cum a rămas o urmă după fiecare cuțit metaforic al întrebărilor fără răspuns. Când ne e bine… spunem – Doamne ajută! Când nu iese cum vrem, ne refugiem în “Așa a vrut Dumnezeu!”. Asumarea e o lecție tare grea! Dar în final, când ne vom fi curățat pe interior, ceva din mine îmi spune că n-are cum să fie decât bine. De ce? Pentru că frica se teme și ea. Nu e infailibilă! Frica se teme și ea…de credință.

Credința că poți, că ai să găsești, că ai să evoluezi, că ai să îți îndeplineți dorințele din bucked list, credința vei ajunge cea mai bună versiune a ta. Credința că tu și cu tine…ați făcut -în sfârșit- pace! Și abia atunci apare iubirea, de sine, de el, de ea. Lucruri simple. Așa că dacă simți că fugi și de propria ta umbră, e ok, respiră, trece! Toate trec! Chiar și viața, așa că n-ar fi bine să o trăim?

fuga - shutterstock 87348347 150x150Citește și:  Fuga de PSIHOLOG. Când rămâi doar tu cu tine, pe cine mai dai vina?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.