Țărăncuța URBANĂ: Mileul trebuie REINVENTAT!

- 0001 Pernute fotograf adina felea 056 1024x683

Frumoși sunt oamenii care își găsesc sensul vieții. În mod ciudat, facem asta atunci când ajungem la răscruce de drumuri. Suferința ne motivează, ne ajută, ne înalță. Am stat de vorba cu Țărăncuța Urbană și am descoperit noul ei proiect. Uitați ce minunății se nasc din mâinile ei.


- 0001 Pernute fotograf adina felea 056 1024x683

GALERIE FOTO

 

Cum ţi-a venit ideea cu pernuţele astea magice?

Am stat acasă într-un concediu medical de 3 luni. A fost greu dar am trecut cu bine. În perioada aceea m-am gândit mai mult că niciodată la mama mea şi la lucrurile frumoase pe care le făcea. Atunci am deschis o cutie pe care o aveam de la ea. Am găsit multe mileuri, dantele şi tot felul de macrameuri. Aşa mi-a venit ideea. Că trebuie să fac ceva cu ele. Am lucrat şi eu în perioada aceea, pentru că am învăţat foarte multe lucruri de la ea.

Fiecare om poate să o ia de la început şi să se reinventeze? Pentru asta te felicit! E greu să ajungi la concluzia că ….poţi?

Da, fiecare om o poate lua de la început. Dar din ce-am văzut, o luăm de la început în momente un pic triste. Ori ne îmbolnăvim, ori rămânem fără serviciu. Şi atunci ne reinventăm. Sincer, fiecare ar trebui să facă ce îi place la momentul potrivit, nu în astfel de situaţii.

Mileul românesc a fost apreciat după care lumea s-a plictisit. Ce vezi tu în EL?

La un moment dat apăruseră destule glume pe seama mileului. În vremurile copilăriei noastre se punea pe televizior. Acum trebuie reinventat, aşa cum am făcut şi eu. Mai am câteva locaţii pentru el. Mileul înseamnă multe amintiri pentru mine. Înseamnă mult timp petrecut cu Neguţa, mama mea. Înseamnă tradiţie, înseamnă un dor imens de ea, de ambele bunici.

foto: Adina Felea 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.