Târgul de Crăciun de la București – Moș Crăciun cucerește orașul!

Târgul de Crăciun - targ de craciun bucuresti 2014

Târgul de Crăciun de la București – Moș Crăciun cucerește orașul! Iată-ne la doar câteva zile de intrarea, calendaristic, în cea mai frumoasă perioadă a anului, ce a a sărbătorilor de iarnă. Am vorbit zilele trecute despre cum întâmpină timișorenii și sibienii Crăciunul, prin târgurile organizate la ei. Acum e rândul Bucureștiului.

Târgul de Crăciun a devenit o tradiție și pentru capitala României, mai ales de la momentul finalizării lucrărilor la esplanada de la Universitate, ce a devenit locul tradițional unde bucureștenii se pot transpune în lumea de vis a lui Moș Crăciun.

Anul acesta lucrurile se schimbă, iar Moș Crăciun și alaiul său magic cuceresc aproape tot orașul. Târgul tradițional se mută în Piața Constituției și va putea fi vizitat de pe 1 până pe 30 decembrie.

Târgul de Crăiun îi întâmpina pe vizitatori cu o serie de atracţii care celebrează Crăciunul autentic românesc: Spectacole artistice, Casă lui Moş Crăciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate tradiţionale şi daruri de sărbători.

Cele peste 100 de căsuţe ale Târgului de Crăciun vor aduce în stradă bucătăria autohtonă, obiecte artizanale şi decoraţiuni de Crăciun. În acest an, căsuţele au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Colţul de decoraţiuni, Fabricat în România, Zona culinară sau Dulce de Crăciun.

Vor putea fi achiziţionate sculpturi în lemn şi os, ţesături, împletituri din fibre vegetale, instrumente muzicale, icoane, păpuşi, măşti tradiţionale, coşuri din lemn, vitralii, icoane pe sticlă, globuri pictate manual, ghirlande, clopoţei, ceramică de Horezu, produse ecologice din lavandă şi trandafiri, articole din piele, costume populare, îi, cămăşi, pălării, basmale, magiun, dulceţuri, prăjituri de casă, cozonaci, ciocolată de casă, turtă dulce, îngheţată la butoi, salam de biscuiţi, covrigei, plăcinte, scovergi, poale-n brâu, alivenci moldoveneşti, sarmale maramureşene, ţuică, palincă, vin fiert şi multe altele.

Casă lui Moş Crăciun va fi deschisă în perioada 1 – 24 decembrie, în intervalul orar 11:00 – 13:00 şi 17:00 -22:00. Aici, copiii se vor întâlni cu Moş Crăciun şi spiriduşii săi.

De asemena, cei mici pot face cunoştinţă cu Pachetica, Prăjiturică, Spiriduşul Poştaş, Meşterul de jucării şi cu Povestitorul, ajutoarele de nădejde ale Moşului, care, prin joacă, află dorinţele copiilor. Tot în acest spaţiu se află şi cutia poştală unde copiii îşi pot lasă scrisorile cu dorinţele lor.

Moş Crăciun poposeşte în târg în perioada 10 – 24 decembrie, în intervalul orar 11:00 – 13:00 şi 17:00 – 22:00 şi îi aşteaptă cu nerăbdare pe copii, care îi pot spune o poezie şi îl pot cunoaşte mai bine.

Tot în perioada 1 – 30 decembrie, între orele 10:00 – 22:00, părinţii sunt aşteptaţi cu cei mici pentru a se bucură de un carusel de poveste, patinoar în aer liber şi trenuleţ, toate cu intrare liberă.

Sursă foto: mondonews.ro

Citește programul complet al evenimentelor dedicate Sărbătorilor de Iarnă 

Târgul de Crăciun - targ de craciun sibiu 2014 150x150Citeste si: Târgul de Crăciun de la Sibiu

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.