TÂRGURILE DE CRĂCIUN – deliciu pentru inimă și suflet!

Crăciun - targ de craciun timisoara centru

Articol scris de Elisabeta Pancea. TÂRGURILE DE Crăciun – deliciu pentru inimă și suflet! Pentru că perioada sărbătorilor de iarnă se apropie iar în magazine raioanele sunt pline de brazi, ornamente de Crăciun şi jucării, ne-am gândit şi la târgurile de Crăciun de unde se pot achiziţiona, pe lângă obişnuitele globuri şi plusuri din supermarketuri, obiecte artizanale lucrate manual, articole din portul tradiţional al ţării şi mâncăruri specifice fiecărei zone a ţării.

Multitudinea de culori ale luminițelor ce împânzesc centrele oraşelor şi nu numai, grupurile de colindători ce încălzesc sufletele, aducând vestea Naşterii Domnului şi grupurile de oameni ce se pozează alături de Moş Crăciun şi bradul împodobit sunt părţile minunate ale Târgurilor de Crăciun din oraşele mari ale fiecărei ţări.

Pe lista oraşelor din România cu cele mai frumoase Târguri de Crăciun se numără Timişoara, Bucureşti, Sibiu sau Sighişoara. Foarte căutate sunt şi cele din alte ţări, datorită tradiţiilor diferite. Vom lua, pe rând, Târgurile de Crăciun pe care merită să le vizitezi, începând cu cel de la Timişoara.

TÂRGUL DE CRĂCIUN DE LA TIMIŞOARA vine, ca în fiecare an, cu luminiţe, brăduţi împodobiţi şi voie bună, miros de scorțișoară şi portocale, cabane multicolore şi colinde. Încă din 1 Decembrie şi până în 8 Ianuarie, toţi timişorenii, dar şi turiştii, pot intră în ceea ce alţii denumesc Spiritul Crăciunului.

Târgul va fi deschis cu o serie de concerte. Astfel, în faţă publicului se vor afla: Orchestra Timişoara Big Band, Ansamblul Timişul cu soliştii Andreea Aleusan, Camelia Florea, Mihaela Petrovici, Petrică Moise şi Petrică Miulescu Irimica, Clar Band, Raluka şi Delia.

Seară de 1 Decembrie se va încheia cu un foc de artificii.

Pe parcursul târgului, cupola formată din 60000 de leduri albe va încânta privirile, iar decoraţiunile colorate de pe toate străzile ce înconjoară centrul oraşului vor aduce Spiritul Crăciunului în inimi. Vor fi prezenţi aprox 100 de expozanţi cu o varietate de produse de la obiecte hand-made, vestimentare, până la ornamente, obiecte religioase şi mâncare tradiţională.

Una din atractiile târgului va fi atelierul lui Moş Crăciun, amplasat şi el în Piaţă Victoriei, unde maeştrii în comunicarea cu copiii le vor aduce micuţilor zâmbetul pe buze.

Târgul va găzduii concerte pe toată perioada în care se va desfăşura.

Sursă foto: opiniatimișoarei.ro

Crăciun - pietedecraciun 150x150Citeste si: Piețe de Crăciun în lume – de neratat

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.