Florin Piersic, îndoliat. A murit Tatiana Iekel, prima sa soție

Tatiana Iekel - Florin Piersic Jr

Florin Piersic, îndoliat. A murit Tatiana Iekel, prima sa soție Prima soție a îndrăgitului actor și mama lui Florin Piersic Jr a încetat din viață la 84 de ani, îndoliind lumea teatrului românesc, pe care l-a slujit timp de zeci de ani, până la momentul pensionării.

În comunicatul postat pe site de cei de la Teatrul Mic se spune: „Născută la Iaşi, pe 10 octombrie 1932, Tatiana este repartizată la Teatrul Mic imediat cum termină Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale. Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste şi un talent inegalabil, până la vârsta pensionării.

Citește și: Iubirile lui Florin Piersic!

„Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârşit … Teatrul Mic.” – mărturisea Tatiana Iekel în volumul „Teatrul Mic. 50 de ani”, Bucureşti, 2013.

Zboară cocorii de Victor Rozov (1958), în regia lui Mihai Raicu, este primul spectacol în care a fost distribuită într-un rol principal (Veronica Bogdanova). Aici a jucat alături de nume precum Iurie Darie şi Ion Gheorghiu. Are un succes de neuitat şi participă în delegaţia Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal.”

În viața lui Florin Piersic, Tatiana Iekel a jucat un rol extrem de important. Este prima femeie care a reușit să îl ducă pe craiul cinematografiei românești în fața altarului, în 1960. Este cea care i-a dăruit și primul copil, pe Florin Piersic Junior dar și cea care, realizând că Florin Piersic va rămâne veșnic un crai, i-a cerut divorțul, după 14 ani de căsătorie.

Sursă foto: nașul.tv

Tatiana Iekel - ilincaalexfloreaeurovision 150x150Citește și: România, locul 7 la Eurovision 2017

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.