te Dunăre, dotat antiseism în premieră mondială

- pod canal dunare 620x4001

Operațiunile de montare a aparatelor de reazem antiseismic la noul pod rutier construit peste Canalul Dunăre – Marea Neagră vor începe luni dimineața, iar lucările sunt realizate în premieră mondială, a declarat, pentru Agerpres, șeful Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPM) Valeriu Ionescu.- pod canal dunare 620x400

„Operațiunea în sine, ca și echipamentele de fabricație germană marchează o premieră mondială. Aceste echipamente de generație nouă și cu o nouă soluție constructivă sunt proiectate să preia oscilațiile din construcție în cazul unui cutremur de 9 grade pe Richter și sunt instalate pentru prima dată în lume la podul nostru”, a afirmat Valeriu Ionescu.

Șeful CNAPM a declarat că lucrarea poate să dureze doar două săptămâni, dar un grafic de execuție va fi întocmit abia după montarea primelor două aparate.

Călin Marinescu, reprezentantul Tigitrans  SA – firma care efectuează lucrările – a precizat că în total vor fi montate 16 aparate de reazem antiseismic, câte patru pe fiecare punct de sprijin de pe cei doi piloni principali și alte două pile culee.

citeste continuare pe jurnalistii.ro

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.