Teama de SINGURĂTATE. De ce nu plecăm din relații toxice

Teama de SINGURĂTATE - o UNHAPPY COUPLE facebook 1024x512

Autor: Ionut Iancu Teama de SINGURĂTATE. De ce nu plecăm din relații toxice. Nu sunt foarte puțini cei pe care, dacă i-ai întreba de ce le este teamă, îți vor răspunde fără să clipească: de singurătate. De ideea de a fi singur, de a nu avea cu cine să împarți toate momentele frumpase in viață. Dar și pe cele mai puțin vesele. Și atunci, acești oameni fac cea mai mare greșeală: rămân blocați în relații toxice, relații care îi epuizează fizic, mental, sufletește.

Iar femeile sunt cele care fac cel mai des acest lucru. Le recunoști ușor,sunt cele care, în ciuda unor trăsături fizice frumoase, au uitat să mai zâmbească sau, atunci când o fac, zâmbetul lor este atât de trist că te ucide. Sunt cele care și-au cam pierdut încrederea în cei din jur, dar mai ales în bărbați. Dar nici nu ar face nimic să iasă din marasmul eșecului.

Mi-a spus cineva că, oricât aș încerca, nu pot să mă pun în locul unei femei, în mintea ei, în sufletul ei, ca să pot să știu ce secrete ascunde, pe ce își fundamentează deciziile. Că poate în viața ei mai e un copil..sau mai mulți. Sau poate nu mai are pe nimeni pe lume și, odată ce ar lua decizia de a pleca, rămâne pe drumuri. Sau poate e teama. Multe femei sunt abuzate de soți, sunt ținute în teroare și nu au curajul nici măcar de a spune cuiva prin ce trec.

Nu am cum să neg aceste realități. Nici nu o fac. Nu mă pot pune în locul unei femei. Dar pot încerca să ajung la sufletul ei, în mintea ei. Și să îi spun că, oricât de greu și de rău i s-ar părea viitorul, mult mai rău este să rămâi în niște relații toxice. Relații care nu îți mai oferă nici măcar un dram de fericire, nici măcar o iluzie a iubirii, ci doar rău. Rău în toate formele sale.

Și nu, bărbații nu sunt scutiți de genul acesta de poveste. Au și ei partea lor de relații toxice. Relații la care nu pot renunța pentru căn nu au încredere în ei, pentru că sunt la o vârstă la care consideră că viața li s-a terminat. Pentru că nu au fost niciodată suficient de bărbați să știe să ia totul ca pe o provocare, ca pe o nouă șansă. Și uite așa, ne plafonăm cu toții. Voi, femeile, într-un iad despre care uneori nici nu aveți curajul să vorbiți, noi, bărbații, într-un dolce far niente aducător doar de delăsare și moarte. A sufletului. A minții. A iubirii dintre noi.

Teama de SINGURĂTATE - POMELO 20150222145116 save 150x150Citeste si: Fii Fericit! Ieși din Zona de Confort!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE– Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.