Teatrul românesc, din nou în doliu: a murit Cristina Stamate!

Cristina Stamate - Cristina Stamate

Teatrul românesc, din nou în doliu: a murit Cristina Stamate! La nici 24 de ore de la momentul în care am condus-o pe ultimul drum pe doamna comediei de revistă, Stela Popescu, primim o nouă veste tristă: buna sa prietenă, Cristina Stamate, a murit în această dimineață, la vârsta de 71 de ani.

Anunțul decesului Cristinei Stamate a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița: ”Cu puțin înainte de ora 7,00, în această dimineață, a decedat”. Cristina Stamate era internată de câteva zile, după ce a fost găsită leșinată la ea în casă.

„Teatrul a fost așa, hai să încerc și asta!”, recunoștea actrița Cristina Stamate, intrarea la teatru fiind „opera” fraților săi.

Citește și: Îngrijorați de un Rege, ne-am pierdut o regină, Stela Popescu

La Institutul de Artă Teatrală ṣi Cinematografică a intrat la vârsta de 17 ani, fiind studentă la clasa regizorului Alexandru Finţi şi mai apoi a Sandei Manu. A absolvit în 1967 şi, după un stagiu de doi ani la Teatrul din Arad, a venit la Bucureşti, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”.

În zeci de spectacole la Teatrul de Revistă, la Teatrul Naţional de Televiziune şi la Teatrul Naţional Radiofonic actriţa Cristina Stamate şi-a pus în valoare simţul umorului, ironia şi autoironia. Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase şi a avut roluri în producţii precum „Arca lui Nae şi Vasile”, „Bufonii regelui”, „Dai un ban, dar face”, „Idolul femeilor”, „Nimic despre papagali”, „Poftă bună lui Tănase”, „Revista revistelor”, „Te aştept diseară pe Lipscani”, „Ura… şi la gară” şi „Vara nu-i ca iarna”.

Sursă foto: Unica.ro

Cristina Stamate - stela popescu a murit 18595328 150x150Citește și: [VIDEO] Putea fi salvată Stela Popescu?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.