Vrei să lucrezi de acasă? Guvern a aprobat legea privind ”tele-munca”!

tele-munca - working mom 1024x715

Vrei să lucrezi de acasă? Guvern a aprobat legea privind ”tele-munca”! Ți-ai dorit mereu să ai șansa de a lucra de acasă sau din orice loc unde simți tu că ai randament mai bun? Acum se poate! Guvernul României a aprobat proiectul de lege privind munca la distanță (tele-munca).

Într-un comunicat de la Ministerul Muncii, se specifică ce presupune tele-munca, câte zile pe lună poate fi ea utilizată și în ce domenii: „Desfășurarea activității în regim de tele-muncă de către salariat va avea loc cel puțin o zi pe lună și se poate extinde pe toată perioada de lucru. Salariatul își poate exprima acordul cu această formă de organizare a muncii prin semnarea contractului individual de muncă sau a unui act adițional, după caz.

Citește și: Chiar poate exista un echilibru între viața personală și muncă?

Concret, pentru angajator, se vor reduce costurile cu închirierea spațiilor, utilitățile, consumul de carburant și parcul auto. În ceea ce-l privește pe salariat, acesta va elimina consumul de bani și de timp cu deplasarea de la și până la sediul angajatorului, va avea libertatea alegerii locului de muncă și valorificării timpului de lucru, optimizându-și, astfel, raportul între viața profesională și cea personală„.

Deși inițial s-a speculat că acest proiect de lege presupune o legalizare a activității de videochat, una care produce sute de milioane de euro anual, Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că nu este vorba de așa ceva: ”Îmi pare rău ca stric distracția multora, dar prin tele-munca nu se reglementează videochat-ul care rămâne tot in afara legii. Cei care utilizează mijloace electronice, cum ar fi programatorii, pot lucra de acasa. Poate unii o făceau deja, dar contractul lor de munca abia acum devine legal. Cu certitudine, scutești doua ore de trafic, zilnic, și îți poți dedica mai mult timp familiei. Angajatorul e și el avantajat, fiindca scutește bani de chirie pentru sediu, utilități etc.”

Sursă știre: Agerpres

Sursă foto: a1.ro

tele-munca - pizapCitește și: Birou acasă – cele mai frumoase idei!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.