Când ţesutul iubirii se cicatrizează

ţesutul iubirii - DSC 9876 1024x681

Când ţesutul iubirii se cicatrizează. Îl ascultam de dimineaţă la radio pe dragul de Costi  Rogozanu, la BookFace. Vorbea despre Max Blecher şi una dintre cărțile lui  – Inimi Cicatrizate. Țesuturile  când se cicatrizează, se schimbă.

„Știi ce se numește în medicină „țesut cicatrizat”? Este pielea aceea vânătă și zbârcită, care se formează pe o rană vindecată. E o piele aproape normală, atât doar că e insensibilă la frig, la cald, ori la atingeri… (…) Vezi, inimile bolnavilor au primit în viață atâtea lovituri de cuțit încât s-au transformat în țesut cicatrizat… Insensibile la frig… la cald… și la durere… Insensibile și învinețite de duritate.” ( Inimi Cicatrizate)

Brusc, mi-a apărut în minte ideea că într-adevăr ţesuturile cicatrizate au memoria lucrurilor care s-au întâmplat, sunt suma experienţelor care le-au dus acolo, în starea aia. De ce ar fi diferit în iubire?

În viață, suntem suma cicatricelor pe care le-am „strâns” în suflet.  Cum am putea să fim altfel  în iubire? În relaţiile de lungă durată, oare, ţesuturile cicatrizate simt mai mult sau mai puţin? Aş zice că odată cu trecerea timpului, atunci când rănile se închid, rămân amintirile, rămân experienţele şi un soi de prudență. Nu te mai arunci în gol …cu capul înainte!

Se vorbește des despre „ciorba reîncălzită”, mai ales când cei doi nu vor să accepte că s-a terminat. Uneori merge cu meniul ăsta și cuplul revine la sentimente mai bune, alteori „ciorba” nu poate să mai ajute. Țesutul cicatrizat doare prea tare…

Ţesutul cicatrizat în iubire încă doare? Da, uneori încă doare. Pentru că vindecarea în iubire îți ia ceva timp. Când sufletul nu e vindecat, trupul simte!

Mă gândesc doar la cele mai ciudate răni în iubire. Ele nu sunt cele pe care ţi le fac alţii, ci cele pe care ţi le faci singur! Alea dor cel mai tare, alea în care ştii şi tu că ţi-ai făcut-o cu mâna ta…De la speranțe deșarte, până la alegeri greșite ( făcute în mod repetat), toate ți-au făcut viața un coșmar! Și când trebuie să-ți faci bilanțul, realizezi. Cât timp ai pierdut….

Foto: Ioana Chirita

ţesutul iubirii - comunicare in cuplu 150x150Citeste si: De ce vorbim LIMBI DIFERITE în iubire?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.