Theresa May, femeia care conduce destinul Marii Britanii

theresa may - theresa may vogue 5 24nov14 getty b 683x1024
Galerie Foto

Theresa May, femeia care conduce destinul Marii Britanii. Theresa May nu este orice femeie, este genul de femeie despre care colegii politicieni spun: e a naibii de dificilă!

Când îi urmărești luările de poziție și fermitatea convingerilor, nu ți-e  greu să înțelegi de ce se află în politică.  Theresa May nu a mizat pe Brexit. În cadrul referendumului privind apartenența Regatului Unit la Uniunea Europeană, ea a ales să joace cartea rămânerii în UE , dar a pledat pentru ieșirea din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Cine este Theresa May?

S-a născut 1956 în Eastbourne, Sussex. Tatăl său, reverendul Hubert Brasier, era un vicar anglican. A studiat la Holton Park Girls’ Grammar School, apoi la St Hugh’s College de Oxford, absolvind în 1977, unde l-a întâlnit pe viitorul ei soț, Philip May. Și-a început cariera la banca Angliei, apoi a lucrat la Association for Payment Clearing Service (Asociația pentru Servicii de Execuție de Plați), o asociație profesională pentru societății de plăți prin card de credit. Din 1986 până în 1994 a fost și consilier local Conservator pentru burgul londonez Merton. A fost aleasă MP pentru Maidenhead din cadrul alegerilor generale din 1997 și a devenit purtător de cuvânt fantomă pentru școli, persoanele cu handicap și femeile în echipa de opoziție lui William Hague. Apoi a ocupat diferite poziții fantomă sub conducerea lui Iain Duncan Smith, al lui Michael Howard și al lui David Cameron. În 2002 a devenit prima femeie președinte Partidului Conservator și s-a alăturat consiliului privat al Majestății Sale. În 2005, a devenit liderul fantomă al Camerei Comunelor. În luna mai 2010 a fost numită Ministru de Interne (Home Secretary) și Ministru al Femeilor și Egalității în guvernul lui David Cameron. Astfel a devenit cea de-a patra femeie care a ocupat una dintre cele mari demnități de stat (Great Offices of State), după Margaret Thatcher, Margaret Beckett și Jacqui Smith. (sursa: wikipedia)

De-alungul timpului,  Theresa May s-a remarcat prin declarații care au lăsat să se întrevadă nemulțumirea față de abordarea masculină în politică. „Mulți bărbați din politcă și-au dat seama brusc de probelemele femeilor în politică. S-a întâmplat asta când au realizat că pot obține astfel niște voturi!”, spunea Theresa May.

În calitatea ei de ministru de interne, May a încercat să găsească soluții pentru imigrația ilegală, subiect care nemulțumește în continuare o mare parte din populația britanică. Dorința ei, anunțată public în 2010, era ca numărul imigranţilor să fie sub 100.000.

„Scopul este sa facem aici în Marea Britanie un spațiu cu adevărat neplăcut pentru imigrația ilegală.„, anunța May.

Este intransigentă și determinată, iar asta dă englezilor ceva mai mult confort. ” Nu sunt dispusă să risc noi atentate teroriste sau peofili care să fie eliberați”, avertiza ea.

Unde este empatia feminină, vă veți întreba. Omul politic conchide cu un gând pe care am putea să îl împărtășim tuturor:”  În vremuri grele, spunea May, toată lumea trebuie să ia o porție de suferință.”.

Cel mai recent răspuns care a făcut opinia publică să zâmbească  a arătat că Theresa May are și umor, sec, britanic.  Întrebată în aceste zile despre faptul că este considerată o femeie a naibii de dificilă, răspunsul ei a arătat încă o dată nivelul de expertiză și ambiția acestei doamne.

Ken Clarke consideră că sunt o femeie a naibii de dificilă. Următoarea persoană care va afla acest lucru va fi preşedintele Comisiei Europepene, Jean-Claude Juncker”, a declarat  Theresa May.theresa may - theresa may 1

Vă propun să facem astăzi un pas în spate și vedem o Theresa May și din altă perspectică. Politicianul  s-a remarcat de multe ori din punct de vedere al vestimentației sobre, elegante, cu accente care  denotă forță. Cumva, în contextul ieșirilor publice, vestimentația ei ne arată și o doză de nonconformism.

Jurnaliștii britanici vorbesc despre faptul că singurul lucru care îi trădează personalitatea cu adevărat, ar fi pantofii. Să fim sau să nu fim de acord? Aș zice totuși că stilul vestimentar al viitorului premier este mai interesant decât credeam sau măcar mai colorat. Theresa May ar două valențe din  acest punct de vedere.  Fie alege deux piece-uri în croieli și texturi  clasice, fie merge pe un stil curajos în combinații inedite de textile și culori. Undeva, aș zice,  se simte și un parfum al celebrelor colecții, semnate  Vivine Westood.

Închei prin a spune că îmi place Theresa May și pentru că susține căsătoriile între persoane de același sex, fără a lua însă în calcul ideea adopției.

” Cred că doi oameni care țin unul la altul, dacă se iubesc, dacă vor să se căsătorească, ar trebui să poată să facă acest lucru. Căsătoria ar trebui să fie pentru oricine!”

foto: cdni.condenast.co.uk/ www.fashionplusmagazine.com/ http://static.standard.co.uk/http://cdn.images.express.co.uk/

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.