Ție când ți se împlinesc visele?

visele - vise copilarie

Articol scris de Ionuț Iancu. Ție când ți se împlinesc visele? Sau poate ar trebui să reformulez un pic: ție ți s-a împlinit vreun vis? Și dacă da, în ce zi a fost, mai ții minte? sau în ce context?

Nu întâmplător mi-a trecut prin minte această întrebare. Motivele sunt multiple, iar unul din ele, o cercetare, o vom descoperi un pic mai jos. În același timp, ne confruntăm din ce în ce mai des cu oameni care nu mai visează. Care renunță la vise. Cărora le este teamă să mai spere că un vis al lor s-ar putea îndeplini. Sau că ar putea lupta pentru el.

Pentru mine, acest lucru este de o tristețe înfriorătoare. Dacă nu mai visăm, ce ne mai rămâne? Cum să ne putem mulțumi doar cu realitatea? Cum să acceptăm că tot ce avem acum este tot ceea ce ne-am dorit?

Într-o lume atât de plină de ură, de cenușiu, de tristețe și suferință, somnul și visele par a fi singurul tratament care să ne ajute să supraviețuim. Chiar, voi ce ați visat ultima oare? Țineți minte visele de peste noapte? Visați și ziua? Eu nu prea țin minte visele, dar unul cu pahare, oameni din salcâm și mărgele în tot părul. Cât despre visat ziua, îmi trăiesc visul în fiecare clipă cu ochii deschiși. Așa sunt eu. Mai visător din fire.

Cu toate acestea, niciodată nu am știut că există câte o interpretare pentru fiecare zi în care visezi. Și că există o predispoziție ca visele din anumite zile să se îndeplinească iar altele să aibă doar caracter profetic. Astfel visele din noaptea de sâmbătă spre duminică se îndeplinesc.

Citește și: Visez seara, ziua sunt pragmatică!

Visele din noaptea de joi spre vineri pot fi adevărate profeții pentru persoanele care au probleme pe plan personal. Însă, visele din nopţile de duminică spre luni nu se îndeplinesc. Acestea pot fi neplăcute, pur și simplu, pentru că vin la începutul săptămânii, însă nu prevestesc nimic rău. De asemenea, nu ar trebui să acordăm atenţie viselor din noaptea de marți spre miercuri.

Dacă e să alegem să stăm strâmb și să judecăm drept, contează prea puțin zilele în care visăm. Cred că este mult mai important să alegem să urmăm calea corectă pentru a ne îndeplini visele zi de zi, clipă de clipă. Să nu renunțăm niciun moment la a lupta pentru ele. Odată abandonat un vis, cu greu îl mai poți readuce la viață, la nivelul tău de dedicare și devotament.

Iar când va veni vremea să facem un bilanț a tot ceea ce am realizat în viața noastră, ar fi cu adevărat păcat și trist să nu avem în fața noastră decât o lungă listă de vise abandonate. Ar fi ca și când am trecut prin viață fără ca să lăsăm ceva în urma noastră.

Măcar urma unui vis ce s-a împlinit și la împlinirea căruia am aruncat pe drumul nostru cu praf de stele.

Sursă foto: ingerasulrebel.files.wordpress.com

visele - emma 150x150Citeste si: Încotro mergi când nu te grăbești?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.