TIFF 2017 – Alain Delon, invitat special al Clujului,capitala filmului

TIFF - tiff2017

TIFF 2017 – Alain Delon, invitat special al Clujului,capitala filmului. Transilvania International Film Festival debutează în această seară, la Cluj, și ține până pe 11 iunie. În acest timp, spectatorii vor putea viziona 225 de filme, din care 188 de lung metraje. Invitatul special al ediției din acest an este Alain Delon, pe care oamenii îl vor putea vedea și în proiecția ”Afacerea Pigot” de pe 9 iunie. Actorul francez va primi premiul pentru întreaga carieră.

Marea noutate a ediției din acest an, după cum s-au exprimat organizatorii, este InfiniTIFF, un program dedicat inovației și experimentelor care va fi inaugurat în clădirea fostei Case de Modă din Cluj-Napoca. Aici vor fi prezentate o serie de filme VR (Virtual Reality), cinema interactiv, proiecții de filme din era Zoutube, alese de vloggeri cunoscuți, ateliere de creare a unor experiențe VR și o instalație unică, aducă în avanpremieră mondială la TIFF — Doom Room și accesibilă doar persoanelor peste 18 ani.

Citește și: Facebook introduce filme seriale în timeline

În ceea ce privește proiecțiile speciale din acest an, primul eveniment va avea loc la deschiderea din 2 iunie, de la ora 20,45, în Piața Unirii, unde va putea fi vizionat Regele Belgiei, în prezența regizoarei și a personajelor din film, urmat de un concert al Sirenelor de la Marea Neagră, formația feminină din film.

Președintele TIFF, regizorul Tudor Giurgiu, a declarat, într-o conferință de presă, că anul acesta este pentru prima dată când festivalul, aflat la a XVI-a ediție, include un program destinat profesioniștilor de film din cinematografie.

‘Este pentru prima dată când TIFF își propune să includă în cadrul lui un foarte ambițios program destinat profesioniștilor de film din cinematografie. Vor veni din toată lumea aproape triplu numărul față de anii trecuți de producători, de regizori, în special din zona Europei, oameni care caută să investească în proiecte noi de film, oameni interesați de business-ul de film. Cred că este pentru prima dată când TIFF ajunge să aibă o amprentă importantă nu doar la nivelul descoperirii de cineaști tineri, devine un player foarte activ în stimularea coproducțiilor cinematografice din Europa. Este pentru prima dată când Consiliul Europei, prin Fondul Eurimage, de stimulare a coproducțiilor, include TIFF-ul în …. cred că suntem doar zece festivaluri din Europa în care se acordă premii importante pentru stimularea coproducțiilor’, a declarat Tudor Giurgiu.

Sursă foto: metropolis.ro

Citește continuarea pe Agerpres.

TIFF - pizapCitește și: Elena Gheorghe, graviduța sexy

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.