Femeile din campania #metoo, personalitățile anului 2017!

femei - person of year 2017 time magazine cover1

Femeile din campania #metoo, personalitățile anului 2017! Coperta lunii decembrie din revista Time, cea care definește personalitatea anului, este, anul acesta, mai aglomerată ca oricând și asta pentru că cei de la Time le-au declarat pe femeile care au rupt tăcerea în ceea ce privește hărțuirea și abuzurile sexuale drept personalitățile anului 2017.

Anul 2017 a fost anul în care femeile au ieșit în fața omenirii, mai mult ca oricând, exprimându-și furia față de modul în care sunt reduse doar la nivelul unor obiecte sexuale, hărțuite sau chiar mai rău, abuzate. A fost marșul de la începutul anului, împotriva președintelui nou ales al SUA, Donald Trump, cu manifestații în peste 50 de state americane și 50 de țări din lume.

Citește și: #MeToo, hashtagul revoltă al femeilor hărțuite sexual!

Iar dezvăluirile au continuat, lovind, rând pe rând, zonele cele mai puternice din America: industria IT, mass-media, totul culminând cu Hollywood și flagelul Weinstein. Pentru ele, pentru femeile din întreaga lume care au ieșit în față și au spart această tăcere infernală, Time le-a dedicat titlul de personalitatea anului 2017.

E încă un drum lung de parcurs. Revoluția declanșată de aceste voci este încă în plină desfășurare. Odată cu ea trebuie să vină și curățirea, redefinirea limitelor, legi noi, modele morale noi. Și o lume în care astfel de lucruri abominabile să nu se mai întâmple. Este ea posibilă? Clar, depinde doar de noi. Iar recunoașterea oferită de Time este un prim semn că se poate. Și că aceste voci sunt ascultate.

Sursă foto: Time Magazine.

femei - Shakira 150x150Citește și: Shakira, în pericol să își piardă vocea?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.