Toamna se numara cartile. Sticletele, Donna Tartt.

- Fotor 143869592095232 1024x576

Inainte sa plec in vacanta am primit de la Editura Litera…cartea asta.  Am rasfoit azi putin, asa cat sa mai pun in miscare rotitele rotitele din cap. Greu. Mi-a atras atentia un pasaj. Am citit cu nesat, ca si cand nu mai era loc de alte ganduri. Imagini si  ganduri simple. As vrea sa traiasca o vesnicie. Mie mi-e dor de mama…si cand e langa mine. Ma gandesc ca i s-ar putea intampla ceva, dar mintea mea refuza ideea. As vrea sa ma cuibaresc mereu la ea in brate. O eternitate….in bratele ei!

„Din cauza febrei aveam o multime de vise ciudate si si exterm de vii, momente cand, scaldat in sudoare, dadeam bezmetic  din maini si din picioare, nestiind daca e zi sau noapte, dar in ultima si cea mai rea dintre aceste nopti am visat-o pe mama: un vis scurt si misterios., care mi s-a parut mai degaraba o viziune. Ma aflam in magazinul lui hobie – sau, mai precis, intr-un spatiu oniric, vag sinistru, amenajat ca o versiune sumara a magazinului.-si ea a aparut deodata in spatele meu – i-am vazut reflexia intr-o oglinda.

Am incremenit de fericire, era ea, pana in cel mai mic detaliu, cu toti pistruii la locul lor, imi zambea, mai frumoasa si totusi nu imbatranita, cu parul negru si coltul gurii ridicat usor, intr-o umbra de suras ciudata, nu un vis, ci o prezenta care umplea intreaga camera, o forta in sine, o alteritate vie.[…] venise la mine in singur fel in care putea si ochii ni s-au intalnit in geamul oglinzii pentru o clipa lunga, neclintita;  dar,chiar cand parea gata sa spuna ceva – cu un amestec, s-ar fi zis, de amuzament, afectiune si exasperare -, intre noi s-a rostogolit un rotocol de aburi si m-am trezit. ”

„Lucrurile ar fi mers altfel daca mama ar fi trait.” - Fotor 14386959209523

- Fotor 143869601861663

O gasiti la  Editura Litera.

Citeste totul despre:

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.