Toamna şi bobocul

- kindergarten1

Echipa de Zece / text scris de Irina Ionescu

„Mama, nu pot!”,  se aude tare din camera cealaltă, exact atunci când credeam că pot citi “în linişte” o reţetă de prăjitură cu mere. E a patra oară când nu poate porni un ren care intonează mândru un cântec de Crăciun…

Vara este pe sfârşite. Ultimele zile ale concediului se împart între plimbările lungi şi primele pregătiri pentru primul an de grădiniţă. Este unul din momentele când mi-aş dori să am un glob de cristal. Sau să existe o super-ghicitoare care să îmi spună exact cum va fi… şi să fie bine!

- kindergartenNeapărat să fie bine! Să nu se imbolnăvească, să nu mai muşte atunci când nu primeşte ce vrea, să se trezească la timp şi să reuşim să-l plasăm la grădiniţă astfel încât să ajungem la şcoală, să am un orar „bun” pentru a-l putea duce dimineaţa, să mănânce, să nu plângă, să …, să …, să …

Şi iar prind curaj şi mă gândesc la toamna trecută când am început serviciul şi când totul era mult mai neclar decât acum  pentru că Tudor nu stătuse fără mine şi chiar mă gândeam că va fi un calvar. Cu toate acestea, bebelusul meu a fost bun şi, chiar daca a mai plâns în câte-o dimineaţă, a acceptat plecarea mea mai uşor decât aş fi crezut. Şi cred ca acum voi apela la „experienţa” lui de aproape trei ani de viaţă pentru a alunga angoasele unei mame aproape isterizate de atâtea articole citite şi poveşti preluate de la cunoscuţi. Până la urmă toţi copiii au mers la grădiniţă, au răcit, au plâns şi, cu toate astea, au crescut! Al nostru de ce ar fi mai cu moţ?!

Aşa că vom aştepta liniştiţi să culegem castane fine şi proaspăt ieşite din coaja ţepoasă şi prea ocrotitoare, aidoma unei mame prea posesive – aşa cum nu mi-aş dori să fiu – iar Tudor va pedala  liniştit către viaţa lui tumultoasă de preşcolar pe care eu o văd ca venind prea repede!

Live & Believe

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.