TOP 15 cele mai frumoase obiective turistice din România, recomandate de TripAdvisor

- 5113570 mediafax foto thomas dan2

Frumoasa tara avem, pacata ca e guvernata de incompetenti. Eram in cautare de noi destinatii, cand vad pe Gandul –  Topul obiectivelor turistice din tara noastra, recomandate de TripAdvisor. Galeria de Artă din Sighişoara, Castelul Peleş, Piaţa Mare din Sibiu şi Cetatea Alba Iulia sunt câteva dintre obiectivele turistice recomandate de cei mai mulţi utilizatori ai site-ului tripadvisor.ro

1. Galeria de Artă Tradiţională din Sighişoara – Art&Crafts este o galerie locală de artă cu produse sută la sută realizate manual. Sunt două locaţii importante: Galeria 1 este situată la subsolul „House of the Rock”, în piaţa principală a oraşului, iar Galeria 2 este într-una din cele mai importante clădiri din Sighişoara, Casa lui Vlad Dracul.

- 1

2. Cetatea Alba Iulia – „Niciun alt oraş din Transilvania nu a adunat la un loc atâtea momente cruciale şi simboluri. Cu mii şi mii de ani de istorie, Alba Iulia reprezintă o oglindă fermecătoare în care fiecare dintre grupurile etnice din Transilvania îşi pot descoperi vigoarea şi tradiţiile de altădată. Inima oraşului o reprezintă cetatea Alba Carolina, cea mai reprezentativă fortăreaţă bastion din România şi sud-estul Europei”, precizează portalul.

- 2

3. Castelul Peleş – „Acest castel, care datează din secolul XIX, a fost construit de regele Carol I şi este considerat unul din cele mai frumoase castele ale Europei”, scrie tripadvisor.ro.

  - 2829008 publimedia shutterstock1

4. Piaţa Mare din Sibiu – Piaţa Mare se află în centrul istoric al Sibiului, unde sunt de asemenea monumente istorice importante, multe dintre ele parte din patrimoniul UNESCO.

- 6660919 mediafax foto catalin cadan

5. Mănăstirea Suceviţa – „Mănăstirea pictată datând din secolul XVI se mândreşte cu mii de imagini pictate pe un fundal în nuanţe de verde”, se arată pe acelaşi site.

- 5113512 mediafax foto thomas dan

6. Biserica Stavropoleos din Bucureşti – Construită în 1724, această frumoasă biserică este una din cele mai vechi din Bucureşti.

- 309617 publimedia adrian stoicoviciu

 

7. Delta Dunării – „O suprafaţă vastă, cu locaţii excelente de unde poţi admira păsările. Canale de apă, lagune, stuf, fără drumuri, poduri sau maşini. Folosiţi o barcă închiriată ca să ajungeţi în cele mai frumoase locuri”, este sfatul unui dintre utilizatorii portalului.

- 6053515 mediafax foto siliviu matei

8. Mânăstirea Voroneţ – „Această mânăstire pictată, locuită de măicuţe, este adesea denumită capela Sixtină a Estului”, potrivit sursei citate.

- 310169 publimedia lucian vasilescu

9. Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet – „Am petrecut câteva ore în muzeu cu ghidul nostru. Ne-a explicat la ce era folosită fiecare cameră, şi ne-a povestit din amintirile sale din perioada comunistă. Perioada petrecută în acest muzeu plin cu foarte multe detalii a fost sobră şi memorabilă”, povesteşte un turist american pe tripadvisor.com.

- 3

10. Colecţia de maşini Ţiriac din Otopeni – „O colecţie unică de maşini din 1899 şi până în 2014 şi în continuă actualizare”, se arată pe acelaşi site.

- 6250778 mediafax foto bogdan iordache

11. Piaţa Sfatului din Braşov – „Un loc minunat de vizitat, străzi şi magazine frumoase, plăcut pentru hoinăreală, stat în cafenele. Puteţi cumpăra covrigi şi să mâncaţi prăjituri excelente cum e cremşnitul cu vanilie sau profiterolul cu ciocolată la una din patiseriile de pe stradă în loc să faceţi cumpărături”, a scris un internaut.

- 5113570 mediafax foto thomas dan1

12. Cimitirul vesel de la Săpânţa – „O colecţie fascinantă de cruci unice din lemn care imortalizează detalii despre cei morţi”, notează portalul.

- 2015 05 03 12 30 46

13. Salina Turda – „O experienţă cam friguroasă, dar foarte frumoasă. Dacă ajungeţi acolo luaţi-vă haine mai groase la voi, pentru că se află la adâncime destul de mare. Se pot practica diverse activităţi, este un loc potrivit pentru familiile cu copii”, recomandă portalul.

- 6498137 mediafax foto raul stef

14. Old fashioned Cocktail Bar din Constanţa – „Cocktailurile sunt uşor de făcut, dar îţi trebuie talent şi pasiune să creezi un gust unic în acord cu personalitatea ta, felul în care te simţi şi chiar figura ta. Găseşti aici atmosferă prietenoasă şi muzică bună, printre oameni buni şi barmani extraordinari. Chiar mi-a plăcut aici”, a povestit cineva.

- 4

15. Castelul Corvinilor din Hunedoara – „Dacă vrei să ştii cum a fost un castel în diferite momente ale istoriei, ăsta e cel mai bun loc în care să vezi aceste lucruri. Este un castel adevărat unde poţi vizita fiecare loc din interior şi unde sunt explicaţii perfecte pentru fiecare dintre obiective. Dacă ai ocazia să vii aici, ar trebui să o faci”, mai recomandă un alt utilizator al site-ului.

- tmolpuvw

foto: Gandul.info

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.