Top 5 măşti eficiente pentru hidratarea feţei pe timp de iarnă.

- 63583487489766072964746242 Screen Shot 2015 11 18 at 6

Este iarnă, ninge, bate vântul iar tenul tău are de suferit? Îţi simţi faţă uscată şi parcă te roagă să o ajuţi cumva? Experienţa arată că pe lângă cremele scumpe şi tratamentele care îţi promit marea cu sarea,  uneori este  mai bine să mergi pe leacurile tradiţionale: măşti cu fructe, lactate, miere sau orez.

  1. Masca cu fructe – Că este vorba de banane, portocale, struguri sau piersici , fructele sunt mereu o opţiune la îndemână. Bagă -le în blender, pune puţină miere şi câteva picături de lapte şi gata masca. Stai o jumătate de ora cu masca şi apoi clăteşte uşor cu apă călduţă.

- 63583487489766072964746242 Screen Shot 2015 11 18 at 6

2. Hidratare cu Orez- Recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai hidratante tratamente, masca cu orez este simplu de făcut şi eficientă. Cum se prepară? Vezi aici: Hidratare cu Orez
3. Untul şi baia cu lapte – Pe vremea bunicilor, femeile foloseau masca hidratantă cu unt. Ia o bucată de unt fără sare şi freacă-l într-un castron că să scoţi toată apă. Întinde pe faţă şi ai grijă să nu curgă sau să îţi între în ochi. La final curată bine cu un prosop de hârtie. Clăteşte cu lapte gras şi călduţ. Nu apela la trucul asta dacă ai tenul gras!
4. Mierea – Cea mai sigură metodă de hidratare a pielii este masca cu miere. Încearcă să cumperi miere de calitate, pune un prosop în jurul gâtului şi aplică miere fără să te zgârceşti. Poţi turna şi câteva picături de lămâie. Tenul va fi mai luminos. O altă varianta este să pui câteva linguriţe de iaurt peste miere. Aşa poţi obţine un alt tip de masca hidratantă.

- 3 Ways To Keep Skin Hydrated in Winter 41 450x5635. Avocado – Masca pe baza de avocado şi cateva picături de ulei este o plăcere reală pentru pielea ta. Consistenţa cremoasă ajută la hidratarea puternică a tenului în lunile friguroase de iarnă. Scoate miezul fructului şi pasează-l bine într-un castron. Adaugă câteva picături de ulei de măsline de bună calitate. Aplică pe faţă şi lasă pielea să îşi ia toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie.

PS: Nu uită să bei multă apă! Hidratarea ţine şi de alimentele şi lichidele pe care le consumi.

Foto credit: helloglow.co/ cdn1.theodysseyonline.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.