Tot ce TREBUIE să ȘTIȚI despre rujeolă!

rujeolă - rujeola la panda 18430863

Tot ce TREBUIE să ȘTIȚI despre rujeolă! De la momentul în care Ministerul Sănătății a anunțat oficial epidemia de rujeolă în România și până azi, numărul copiilor confirmați cu boala a ajuns la 753, iar pentru 3 dintre ei a survenit decesul.

În acest context, medicul pediatru Anita Pop a venit cu o serie despre clarificări legate de primele simptome când copilul face rujeolă, dar și fazele bolii: perioada de incubaţie (10 zile) ; perioada preeruptiva (3-6 zile) ; eruptivă (4-6 zile) ; Perioada eruptivă (4-6 zile) ; perioada posteruptiva (3-6 zile).

Medicul a scos în evidenţă lucrurile la care trebuie să fie atenţi părinţii pentru a nu confundă formă de rujeolă cu alte afecţiuni specifice copilăriei. Având în vedere că rujeola este cauzată de un virus şi nu poate fi tratată cu antibiotice, doctorul precizează în ce constă tratamentul şi cât de periculos este să nu ne vaccinăm copiii împotriva bolilor copilăriei.

„Vaccinarea este foarte importantă pentru protecţia şi prevenirea unor boli care ar putea pune în pericol viaţa copiilor noştri sau ai altora. Printre persoanele cu risc crescut de a dezvolta complicaţii se numără sugarii și copiii mai mici de cinci ani, adulţii peste 20 de ani, femeile însărcinate şi persoanele imunocompromise (cu leucemie sau infecţie HIV).

Părinţii nu înţeleg riscurile pe care şi le asumă prin nevaccinare, severitatea simptomatologiei pe care o va avea copilul neputând fi determinată dinainte. Deşi aceste boli ale copilăriei par a fi inofensive, complicaţiile lor pot şi dramatice. Suntem obligaţi prin statutul de părinte să le oferim copiilor noştri o viaţă sănătosă.„ a mai declarat Anita Pop.

Sursă foto: Jurnalul.ro

Citește tot interviul pe Ziare.com

Citeste si: Horoscop special – Fecioara în 2017

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.