Totul despre aparatele dentare!

aparatele dentare - aparatdentar

Articol scris de Iasmina Istodor. Totul despre aparatele dentare! Aparatul dentar se folosește atât pentru a îndrepta dinții (dacă aceștia nu sunt aliniați corect, sunt înghesuiți, sau au prea mult spațiu între ei) cât și pentru anumite anomalii dentare (când dinții nu se închid, când mușcătura este inversă) și să nu uităm de cel mai important lucru pentru pacienți, îmbunătățirea estetică!

Dacă vă doriți un aparat dentar, sau stomatologul dumneavoastră v-a sugerat că aveți nevoie de unul. Va trebui să mergeți la un consult la un medic stomatolog specializat în ortodonție. Cu el veți face planul de tratament, veți avea nevoie de radiografii iar, pe baza unor modele și măsurători medicul va realiza aparatul dentar.

Citește și: Care este secretul dinților frumoși și sănătoși?

După aplicarea aparatului pacientul trebuie să se prezinte în fiecare lună la medicul ortodont pentru activarea acestuia. Până la dentiția permanentă(aproximativ 12 ani) se va opta pentru aparat dentar mobil iar după această vârstă se utilizează aparatele dentare fixe.

Nu există o vârstă limită pentru purtarea lor. Timpul până la finalizarea unui tratament ortodontic diferă datorită complexității manoperelor realizate de medic, pentru o ușoară înghesuire este normal ca timpul de lucru să fie mai scurt decât pentru o mușcătura inversă. În medie între un an și jumătate – doi ani la aparatele dentare fixe și la cele mobile aproximativ un an. Nu este dureros, se simte doar o ușoară tensiune a dinților mai ales în prima lună.

Este bine cât timp aveți aplicat aparatul dentar să aveți o igienă dentară foarte bună după fiecare masă altfel v-or apărea cariile! După îndepărtarea aparatului dentar trebuie să folosiți contenții pe o peroada stabilită de medic, pentru a menține dinți în locul în care i-a adus aparatul ortodontic, deoarece fără să folosim un asemenea dispozitiv dinții vor migra la locul unde erau înainte să începem tratamentul.

Sursă foto: neoclinique.ro

aparatele dentare - teeth grinding 1 150x150Citeste si: Efectul stresului asupra dinților

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.