
Totul despre sex – bolile cu transmitere sexuală. Sexul nu este numai plăcere, numai momente pasionale, dependență, orgasme, dorință și dor. Din păcate, sexul neprotejat, fără o igienă corespunzătoare, făcut cu persoane necunoscute și în lipsa protecției, poate aduce boli cu transmitere sexuală ambilor parteneri, iar unele dintre ele se pot dovedi extrem de grave.
Aceste boli sunt categorisite în două grupe mari:
Bolile cu transmitere sexuală majore, din care fac parte:
– sifilisul
– gonoreea sau blenoragia
– sancrul moale
– granulomul inghinal
– limfogranulomatoză inghinală
Bolile cu transmitere sexuală minore, din care fac parte:
– uretritele negonococice (cele mai frecvente boli din această categorie sunt provocate de chlamydii, mycoplasme,candida albicans, tricomonas vaginalis)
– tricomonază urogenitală
– candidozele urogenitale
– herpesul genital
– vegetaţiile veneriene
– molluscum contagiosum
– scabia
– pediculoză
– unele forme de hepatită virală.
Citește și: Adevăruri și neadevăruri despre sex
În ultimii ani, bolile cu transmitere sexuală au crescut că număr şi vor creşte în continuare dacă nu se vor lua măsuri drastice pentru combaterea mecanismului care permite propagarea acestor afecţiuni în rândul populaţiei.
Cu toate că s-au luat măsuri pentru combaterea acestor boli şi au apărut medicamente noi şi eficiente de tratament, numărul acestor boli creşte alarmant şi apar cazuri noi la o parte însemnată a populaţiei, ceea ce constituie pentru viitor un semn de alarmă.
Probabil factorul social – economic în care ne aflăm la ora actuală, existenţa prostituţiei clandestine şi a unui “vagabondaj” sexual mai mare permite înmulţirea acestor afecţiuni cu grave consecinţe asupra populaţiei şi a stării de sănătate.
Contactele sexuale ocazionale mai ales cu persoane necunoscute, îngreunează desfăşurarea unei anchete epidemiologice corecte, ceea ce face că sursă de infecţie să nu fie descoperită, acest lucru fiind esenţial în stoparea fenomenului de extindere rapidă a bolilor cu transmisie sexuală.
Educaţia sanitară şi antiveneriana a populaţiei la ora actuală lasă de dorit fiind una din metodele cele mai eficace de prevenire şi combatere a acestor afecţiuni, ea nu este aplicată în mod corespunzător cu rezultate negative vizibile.
Ce putem face pentru a evita infecția cu boli transmise sexual?
- purtați prezervativ la fiecare act sexual, de la începutul acestuia
- chiar dacă pare extrem de tentant, sexul cu parteneri necunoscuți poate fi un pericol pentru sănătatea dumneavoastră
- mergeți la medic din prima clipă în care observați modificări la nivelul organelor sexuale, dureri, răni, sângerări.
Sursă foto: libertatea.ro
Sursă știre: sfatulmedicului.ro
Citeste si: Totul despre sex – știi ce să faci cu o femeie în pat?
Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro
Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect