Totul despre sex: libidoul – ce este, de ce scade, cum îl recuperăm?

libidoul - libidou

Totul despre sex: libidoul – ce este, de ce scade, cum îl recuperăm? Atunci când vorbim despre viața sexuală avem tentația de a face o diferențiere pe cât de clară, pe atât de nedreaptă: bărbații au poftă de sex oriunde, oricând, cu oricine, chiar și în somn, în timp ce femeile, așa cred unii, au dorințe sexuale doar în perioada de fertilitate.

Ce este libidoul?

Dacă este să ne luăm după definiția de dicționar, libidoul este dorința de a a avea instinctele sexuale satisfăcute.

De câte feluri este libidoul?

Libidoul poate fi scăzut, atunci când ai un interes scăzut pentru sex, normal sau ridicat, atunci când dorința ta de sex este în permanență ridicată. Studii ale unor cercetători arată că libidoul bărbaților rareori scade pe parcursul unei relații, în timp ce la femei, acesta scade treptat și sigur. De ce se întâmplă acest lucru?

  • rutina
  • stresul
  • epuizare
  • o imagine de sine deloc încrezătoare. O femeie care nu se iubește, care nu se simte bine în pielea sa, cu greu va reuși să îl facă pe bărbatul de lângă ea să o iubească
  • depresia

Pe lângă acești factori, problemele hormonale joacă un rol extrem de important în scăderea libidoului. La fel cum și mijloacele de contracepție pot afecta. Boli precum cele de inimă, obezitatea sau diabetul sunt dușmani clari ai dorinței sexuale.

Citește și: Adevăruri și neadevăruri despre sex!

Cum se poate recupera libidoul?

Dincolo de orice recomandare medicală, dincolo de orice terapie sau remediu natural care v-ar putea fi vândut la orice colț, cel mai important rol în joacă viața voastră de cuplu. Cu un partener grijuliu, cu un partener care să fie atent la dorințele și nevoile tale, alături de cineva care să cunoască cu adevărat importanța preludiului, a jocurilor sexuale, a nevoii tale de a fi stârnită, ațâțată, orice medicament își pierde importanța.

Adevărata Viagra, în orice cuplu, este partenerul tău. Iar dacă el știe ce trebuie să facă, dacă tu, la rândul tău, vei lăsa deoparte prejudecățile și vei conștientiză că meriți să fii satisfăcută, lucrurile vor reveni la normal.

Sursă foto:

libidoul - monotonie 150x150Citeste si: Totul despre sex – cum alungi monotonia din pat?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.