Totul despre sex – sexualitate cu greutate

sex - slaba

Totul despre sex – sexualitate cu greutate Confruntați cu stereotipuri care ne arată femei cu sâni imenși, bărbați sculptați precum Adonis și posesori ai unor potențe despre care ar scrie chiar zeii, oamenii obișnuiți ajung să fie lipsiți de încredere în ei, să se retragă și să refuze chiar relațiile intime cu partenerii de cuplu. Iar dacă aceste persoane mai au și o greutate peste normal, atunci subiectul sex devine chiar dificil.

Dificil nu doar ca și conversație, ci chiar medical. O greutate cu mult peste medie aduce disfuncții de ordin sexual atât la femei cât și la bărbați. La femei acest lucru se manifestă prin menstruațiile neregulate sau dezechilibrele hormonale. la bărbați, lucrurile sunt și mai grave, o greutate peste normal afectează potența, nivelul de testosteron sau apetitul sexual.

Citește și: Totul despre sex-de ce apar disfuncţiile erectile şi cum se pot trata?

Terenul intimităţii este terenul întâlnirii cu imaginea de sine, încrederea în sine şi respectul de sine. Atunci când acestea sunt profund afectate de opinia despre propria schemă corporală, intimitatea este evitată sau respinsă complet. De aici izolarea şi înstrăinarea iar cercul vicios se accelerează în jurul devalorizării personale. Când  o persoană evită sau fuge complet de activitate sexuală este ca şi cum se neagă ca persoană completă bio-fiziologic şi afectiv. De aici până la depresie sau anxietate e un singur pas.

Din păcate, în condițiile unui stil de viață total nesănătos, cu o alimentație nepotrivită, cu un sendentarism la cote alarmante, problematica greutății și a disfuncțiilor sexuale afectează foarte mulți, nepermis de mulți tineri. Iar de aici nu rezultă decât efecte negative: frustrare, izolare, lipsa de încredere în sine.

Sursă foto: AndreeaRaicu.ro

sex - patstanjenitor 768x419 150x150Citește și: Totul despre sex – momente stânjenitoare în pat

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.