Tradiții de 1 mai în România – Armindenul, protectorul recoltelor

1 mai - 1 mai ziua pelinului si a armindenului 11341260

Tradiții de 1 mai în România – Armindenul, protectorul recoltelor Dincolo de sărbătorirea la nivel internațional a Zilei Muncii pe 1 mai, la noi în țară această zi are și anumite semnificații și tradiții locale, marea majoritate a lor legate de începutul verii, de protecția recoltelor, a animalelor.

Astfel, Armindenul, așa cum este cunoscut 1 mai în popor, este simbol al vegetației care are în grija sa vegetația și animalele. Oamenii obișnuiesc să se roage ca pământurile să fie roditoare, să nu cadă grindina iar toate plantele să dea roade frumoase.

Citește și: Junii Braşoveni – legendă şi adevăr

Denumirea de Arminden este în strânsă legătură cu o sărbătoare celebrată astăzi în calendarul ortodox, pe 1 mai fiind sărbătorit Proorocul Ieremia.

Tradiții de 1 mai

  • În dimineața zilei de 1 mai oamenii trebuie să se spele pe față cu rouă, aceasta reprezentând belșugul, bogăția, sănătatea. Ritualul trebuie repetat timp de 3 zile.
  • În această zi se pun ramuri verzi șa porțile caselor, dar și la intrările în adăposturile vitelor, pentru a fi feriți de spiritele rele.
  • În această zi se bea vin roșu amestecat cu pelin, tot pentru apărarea de boli.

Sursă foto: mesagerulneamt.ro

1 mai - selfie 150x150Citește și: Mirela Horumba: ”Adoloscenții vor, prin selfie-uri, popularitate!”

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.