Tradiţii de Sfântul Andrei: când se pune grâul la încolţit

sfântul andre - Sf  ntul Andrei 2 1024x678

Tradiţii de Sfântul Andrei: când se pune grâul la încolţit. În seara de 29 noiembrie, boabele de grâu se pun în farfurioare sau ghivece şi se acoperă cu un strat subţire de pământ. Apoi, grâul se pune lângă geam pentru a avea suficientă lumină.

Pentru fiecare membru al familiei se pune câte un rând de grâu, iar fiecare este responsabil de bunăstarea lui. Potrivit obiceiului, în funcţie de cum arată grâul de Revelion aşa va fi şi noul an pentru posesorul lui. Dacă firele sunt zdravăne şi înalte, omul care a plantat de va fi norocos şi sănătos în noul an.

Tradiţii de Sfântul Andrei: când se pune grâul la încolţit. Bătrânii spun că aspectul grâului spune ceva şi despre recoltele anului agricol ce urmează: un grâu frumos înseamnă o recoltă bogată, pe câmpuri şi în livezi.

Citeste si: Ei sunt generația sacrificată

Imaginea din oglindă

Unele tinere mai încearcă să îşi vadă viitorul soţ la miez de noapte. Aşezate complet dezbrăcate între două oglinzi, în cameră întunecoasă, cu cîte o lumînare în fiecare mînă, încearcă să privească în oglinda din faţă pentru a vedea imagini reflectate din oglinda din spate. Se crede, şi unele persoane chiar au avut această iluzie, că prin faţa ochilor încep să se perinde scene de viaţă, că tînăra îşi vede viitorul soţ sau, în unele cazuri, că i se dezvăluie scene din viitor.

Oricît de periculoase li se par unora spiritele care, zice-se, bîntuie în această noapte, meşterele în ale magiei spun că tocmai mesagerii întunericului pot fi puşi la treabă pentru a dezlega secretele.

Există credinţa că în asemenea noapte magică se pot afla autorii unor crime sau furturi ori unde se află persoane ori bunuri dispărute fără urmă sau de unde a pornit o nenorocire abătută asupra unei case. Toată magia se desfăşoară în cimitir, în miez de noapte, aşa că puţini au nervii suficient de tari pentru a experimenta aşa ceva.

Vezi continuarea aici: De Stiut

Foto: gradinadeacasa

sfântul andre - DSC 0600 150x150Citeste si:Uneori, părinții sunt cei care trebuie salvați

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.