TRAGIC! Jurnalisti impuscati in direct!

- web journalists hit the road with pop up newsrooms fc056672361

Doi jurnaliști au fost uciși în Virgina. Incidentul a avut loc în timpul unui live din Bedford County. În timpul filmării s-au auzit împușcături pe fundal și țipetele neajutorate ale celor doi.

Cei care și-au pierdut viața sunt Alison Parker de 24 de ani și Adam Ward de 27 de ani de la postul tv local WDBJ.

Pe ultimele imagini filmate de cameraman se poate vedea un bărbat cu un pistol în mână. - web journalists hit the road with pop up newsrooms fc05667236

foto: mashable.com

Conducerea postului WDBJ7 a precizat că filmarea avea loc în mallul Bridgewater Plaza, în staţiunea Smith Mountain Lake, situată lângă orăşelul Moneta (Virginia).(vezi continuarea pe  Libertatea)

 UPDATE: Suspectul este inca in libertate.

Un număr de 1.000 de jurnalişti au fost omorâţi în decursul unui deceniu, între 1996 şi 2005, ceea ce înseamnă o medie de două victime în fiecare săptămână, arată un studiu al International News Safety Institute (INSI), publicat marţi pe site-ul organizaţiei, Newssafety.com.

Dintre aceştia 657 de jurnalişti, adică mai mult de jumătate, au fost omorâţi în timp ce-şi exercitau meseria în propria lor ţară, mai arată studiul INSI. Doar un jurnalist din patru a fost omorât în timp ce se afla în zonele de conflict.

„În numeroase ţări asasinatul a devenit mijlocul cel mai uşor, cel mai ieftin şi cel mai eficace de a-i reduce la tăcere pe reporterii care creează probleme”, a explicat directorul INSI, Rodney Pinder.

Ţările cele mai periculoase sunt Irakul (138 de jurnalişti omorâţi), Rusia (88 de jurnalişti omorâţi), Columbia (72), Filipine (55), India (45), Algeria (32), ţările din fosta Iugoslavie (32) şi Mexic (31).

În 2005 s-au înregistrat cele mai multe asasinate în rândul jurnaliştilor, raportat la cei zece ani la care se referă studiul, 147 de jurnalişti fiind asasinaţi. Anul 2006, care nu a fost luat în calcul în cercetarea INSI, se anunţă şi mai sângeros. Până în prezent, monitorizările preliminare au înregistrat deja 167 de jurnalişti care au fost ucişi.

International News Safety Institute (INSI) reprezintă o coaliţie de organizaţii de media şi de asociaţii care militează pentru libertatea presei a cărei scop este acela de a veghea la securitatea jurnaliştilor din întreaga lumea. (realitatea.net)

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.