Dacă am trăi veșnic, am iubi mai matur?

trăi veșnic - tr  i ve  nic

Dacă am trăi veșnic, am iubi mai matur? Trăim în lumea lui „orice e posibil”, iubiri frânte de-o aripă, ispite dulci la tot pasul, sentimente amstecate. Trăim în lumea lui „je ne regrette rien” si facem compromisuri cât să avem senzația că suntem vii. Dacă am fi și nemuritori, am juca și mai răvășitor în iubire, doar pentru că am avea tot timpul din lume să reparăm ce am greșit.

Dacă am trăi veșnic, am iubi la fel?

Stăteam și visam cu ochii deschiși. Dacă iubirea este un sentiment veșnic… au ba?  Mi-am adus aminte brusc de cubul rubik cu care se juca tata, pe vremea când trăia. Iubirea, poezie născută din emoții, iubirea care se stinge și reînvie când ți-e lumea mai dragă. Iubirea e uneori ca un cub rubik, o întorci pe toate fețele și tot nu-i dai de cap.

Dacă am trăi veșnic, am iubi mai puternic?

Nu mai judec oamenii și iubirile lor, unele îmi plac, altele nu. Dar cine sunt eu să-mi dau cu părerea… Fiecare om e liber să iubească când vrea și pe cine vrea. Ce faci când te lovește iubirea după prima tinerețe? Iubirile oamenilor maturi mi se par… de departe cele mai interesante. Maturitatea are un fel de smirghel fin cu care netezeste sentimentele adolescentine. Trec de testul maturității, dorul, loailitatea, poezia din oameni, binele, săruturile furate și privirea aia care te frământă.

„Iubirea imatură spune: „Te iubesc pentru că am nevoie de tine.” Iubirea matură spune: „Am nevoie de tine pentru că te iubesc.” (Erich Fromm)

Iubirea matură e caldă, e ușor temătoare, e asumată sau ascunsă, e foc și sete de trăiri. Când doi oameni trecuți de prima tinerețe se întâlnesc, nu mai e loc de prostioare sau încercări stupide de a mai impresiona. Asta e frumusețea maturității, te lasă să fii natural, sincer, autentic. Iubirea matură aduce ca plusvaloare inteligența discuțiilor și parfumul misterios al seducției de calitate. Senuzalitatea nu mai e epatantă, iar voi doi, mână în mână, veți fi acum mai pregătiți pentru …totdeauna!

„După jurămintele încălcate ale primei iubiri, vine o a doua în care oamenii se iubesc mai adânc. Pentru că nu mai iubesc iubirea, ci se iubesc pe ei.”( E. Oproiu)

Dacă îți pică o iubire matură în palme, ocrotește-o, e prea delicată ca să-ți spună că dispare repede și …e păcat. E magică!

foto: womenin40s.com

trăi veșnic - NIGHT HUG1 768x777 1 150x150Citeste si: Ce parfum are IUBIREA pentru tine?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.