Trăim într-o lume de șarlatani!

Trăim într-o lume de șarlatani! - 17792565 10210705087918265 409119147 n

Trăim într-o lume de șarlatani! Dacă ar fi să lași o urmă în viața asta, care ar fi? Dimiențile de luni pot să fie tare complicate. Te apucă depresia oricum și, pur și simplu, nu ai chef nici de tine. Așa că muzica și un pic de alergare te vor scoate din zona gri. În timp ce alergam de dimineață, fugind la propriu de propriile temeri, am realizat că vreau să las ceva în urmă. „Ce?”, mă întreabă obsesiv o voce interioară.

Pățania lui Hansel și Gretel, îmi vine natural în minte, ca un răspuns sau ca o dovadă a faptului că unele povești te urmăresc o viață. Dacă am putea să lăsăm firimituri în urma noastră, n-ar fi mai simplu? Sau poate că principala lecție pe care trebuie să o predăm copiilor noștri, este legea supraviețuirii!

Citeste si: Sunt Emma Zeicescu şi era să nu mai fiu! Pro sau contra avort?

Da, treaba asta care ne ocupă tot timpul, ne fură din zâmbet și ne încurcă „urmele”. Supraviețuirea, aia de zi cu zi, când nu mai ai nimic de primit gratuit. Nici nu mă miră că unii sunt încă nostalgici după vremurile în care aveai serviciu asigurat și casă de la stat.

Nu știu cum e să stai, am cam muncit toata viața mea. Mi s-a părut mereu  o provocare magică, să demonstrezi că poți, că ești bun, că ai perspectivă. În concret, ești doar încă unul dintre nebunii care cred că o să răzbească. Am pierdut însă, spre deosebire de alte generații, timp prețios, timpul cu cei dragi. Ziua are prea puține ore, iar responsabilitățile se adună la fel de repede, ca vasele murdare din chiuvetă.

Apuci să le rezolvi și îți dai seama că singurul lucru care e cu adevărat important e… copilul. Fugi în parc, te bucuri de râsetele lui și faci planuri de viitor. Cândva ai să te oprești din cursa asta stupidă! Te uiți în spate și speri că ai lăsat totuși ceva din tine,  în toată această existență nevrotică.

Strângi în mână firmiturile, copilul din tine bâjbâie, te uiți în față, te uiți în spate și arunci câte una. Speri ca măcar așa să mai știi drumul înapoi… spre tine. Te-ai mai rătăcit uneori, dar cumva ai revenit de fiecare dată. Când firimiturile din mâna stângă se termină, intervine norocul și instinctul de supraviețuire. Un fel de selecție naturală…Nu degeaba spunea Cioran că- „ Suntem cu toţii nişte şarlatani: supravieţuim problemelor noastre.” . Trăim într-o lume de șarlatani. S-auzim de bine!

 

Trăim într-o lume de șarlatani! - 17334231 278300789268037 4393670167062642688 n 150x150Citestes și: Jurnal căprui. Ce aşteptăm de fapt?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.