TRATAMENTUL cosmetic, arta de a avea un ten CURAT! Tu cum ai grijă de tenul tău ?

- Dollarphotoclub 68517996 1024x683

Am întâlnit persoane pretenţioase care se documentează mult prea temeinic în privinţa produselor pe care le conţine trusa unui make-up artist. Ce branduri, ce aerografe şi pensule deţine respectivul, dacă are toate bazele minune pentru ten, astfel încât să fie sigure că în ziua cea mare, acesta va veni “înarmat cu tot arsenalul” .  Artistul va avea grijă ca “valul de produse”  să facă tenul să “radieze de sănătate”. Aceleași  persoane  nu au fost la fel de atente  și în privinţa îngrijirii propriului ten.

 

- 12196279 10153339080949403 8544514536592426511 n 3 150x150Iulia Flamand  –  Make-up Artist

TRATAMENTUL cosmetic  – „Cel mai frumos make-up al unei femei este pasiunea, dar cosmeticele sunt mai uşor de cumpărat”, spunea Yves Saint Laurent. Mă gândesc de ceva vreme să scriu acest material, nu în ideea de a critica; din contra, de a te ajuta să înţelegi cât de important este să îţi îngrijeşti corect tenul. Trebuie să știi că :

  • NU este de-ajuns să deţii toate produsele de machiaj din lume: te vor salva poate pe moment sau nici măcar
  • Oricât de minunat şi talentat ar fi un make-up artist, oricât de bine ţi-ar ascunde  imperfecţiunile pielii, în momentul în care vei înlătura machiajul, vei rămâne  TU cu “pielea pe care o meriţi”.

Citeste si : Ai pielea pe care o meriți!

 

Există și câteva mituri, cum ar fi că vizita la cosmetician este necesară doar pentru cei care au  probleme evidente la nivelul pielii.  Chiar și eu am  aflat destul de târziu ce-i drept, despre importanța tratamentului cosmetic, despre beneficiile și  rezultatele uimitoare pe care le are asupra tenului.

- 0eb079c5 26b5 4a81 97bc aaf1c2730ad9

De câte ori trebuie să mergi la TRATAMENT?

  • Intervalul şedinţelor de cosmetică variază de la o persoană la alta, în funcţie de problemele pe care le are fiecare
  • Cosmeticiana sau dermatologul sunt cei care te pot sfătui cel mai bine în acest sens.

Oricât de bine realizezi demachierea zilnică, doar prin curăţarea în profunzime a tenului vei scăpa de toate resturile de produse ce s-au acumulat în porii pielii , de poluarea şi praful din mediu, de toxinele pe care organismul încearcă să le elimine prin piele. Chiar dacă ai în dotare produse de curăţare şi îngrijire scumpe, acestea nu vor da acelaşi rezultat cu cel dat de produsele profesionale, însoţite de tratamentul cosmetic corespunzător, realizat cu aparatură special concepută în acest sens.

Care sunt beneficiile?

  • Curăţarea tenului în profunzime şi recâştigarea luminozităţii specifice unui ten tânăr şi sănătos.
  • Eliminarea petelor, comedoamelor şi coşurilor

ATENTIE! Nu încerca să îţi cureţi singură tenul acasă, nu te ocupa de extragerea punctelor negre, a microchisturilor de grăsime sau a coşurilor.  Există riscul să nu realizezi corect aceste manevre de extragere, ceea ce poate duce la apariţia unor infecţii şi la traumatizarea pielii.- e224deb4 4cb0 41f3 adc7 564254269cfd

 

Exfolierea pielii – Prin îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul pielii se stimulează regenerarea şi creşte permeabilitatea pielii.  Acest lucru va ajuta ca pielea ta să absoarbă mult mai bine cremele si celelate substanţe cosmetice.  De asemenea, cu o exfoliere săptămânală  vei accelera  producţia de colagen şi  de elastină de la  la nivelul pielii.

Știai că ? Colagenul este cea mai răspândită proteină din corpul uman, pielea find colagen în proporţie de 70% . Când cantitatea de colagen este redusă sau de slabă calitate, pielea îşi pierde elasticitatea,începe să se lase şi să se rideze.Colagenul este elementul care face ca pielea să se menţină elastică şi tânăra.

Hidratarea tenului – Cremele şi loţiunile însoţite de masajul facial, din timpul tratamentului cosmetic, vor acţiona în profunzimea pielii şi nu doar la suprafaţă ei, fiind mult eficiente. Pe un ten curăţat ,exfoliat şi hidratat periodic, produsele de machiaj vor avea o mai bună aderenţa, se vor întinde mult mai uşor, iar cantitatea de produs necesară va fi mult mai mică. Întreg machiajul va arată mult mai bine.Deasemenea, mergând la cosmetician , vei putea beneficia de sfatul specialistului, care printr-o analiză atentă a tenului, va ştii să te îndrume către produsele potrivite tipului tău de ten. Îţi va vorbi despre felul şi ordinea în care aceste produse trebuie aplicate, îţi va explica care sunt problemele pielii tale, ce-ar trebui să schimbi sau nu în rutina zilnică de îngrijire sau alimentaţie.

BONUS! Tratamentele cosmetice de calitate vor întârzia mult semnele îmbătrânirii şi te vor ajuta să recurgi mult mai târziu la alte metode de întinerire, ceva mai invazive!

Contact Iulia Flamand – Make-up Artist  –  iulia.flamand@gmail.com

 

Citeste si: Are 17 ani și vrea o OPERAȚIE ESTETICĂ. Vrea să semene cu o VEDETĂ

foto: howstuffworks.com/ rinkykapoor.com/

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.