Traumele din copilărie îți pot afecta sănătatea!

copilărie - copilbolnav

Traumele din copilărie îți pot afecta sănătatea! Nu este o noutate pentru nimeni că un copil care a avut pate de orice fel de traumă sau abuz în copilărie va purta urmele acestea, la nivel psihic, uneori chiar pentru tot restul vieții.

Există însă cercetări care vin și spun că există legături puternice între traumele suferite în copilărie și unele suferințe cronice care apar mai apoi în viață. Cu alte cuvinte, oamenii de ştiinţă descifrează la nivel biochimic felul în care factorii de stres pe care i-am înfruntat când eram copii ne urmăresc şi în viaţă de adult – făcându-ne să fim predispuşi la boli autoimune, cardiace, cancer, diabet, migrene şi astm.

Rezultatele unui studiu epidemiologic la scară largă iniţiat în 1998 care a analizat copilăriile a 17.000 pacienţi, comparând experienţele din trecut cu starea lor de sănătate – sunt de-a dreptul şocante: aproape două treimi dintre subiecţi suferiseră de una sau mai multe categorii de experienţe traumatizante, neprevăzute sau cronice. Aceste categorii includ:

  • Subaprecierea repetată, insultarea sau umilirea de către unul dintre părinţi
  • Sentimentul că nu este iubit sau sprijinit de membrii familiei
  • Abuz fizic
  • Neglijenţă emoţională sau fizică
  • Pierderea unui părinte prin abandon, divorţ sau deces
  • Existenţa unui membru al familiei alcoolic sau care suferea de o altă formă de dependenţă
  • Existenţa unui părinte care a suferit de depresie sau o boală mentală

Se pare că numărul de evenimente traumatizante pe care o persoană le-a avut de înfruntat ar putea prezice problemele medicale cu care se va confruntă în viaţă de adult. Pentru fiecare trauma pe care a înfruntat-o, unei femei îi creşte riscul de a dezvoltă o boală autoimună la vârstă adultă cu până la 20%. Iar persoanele care au avut patru sau mai multe astfel de evenimente au şanse duble de a fi diagnosticate cu cancer în comparaţie cu altele.

Citește continuarea pe viațaverdeviu.ro

copilărie - teniarna 150x150Citeste si: Cum să ai grijă de tenul tău iarna

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.