Traversare

Traversare - sads 1024x683

Traversare. Când ne-am întâlnit, primăvara era la sfârşit, iar serile deveniseră lungi, mirosind a verde-nchis cu albastru. Eu aveam cu zece centimetri mai puţin în înălţime şi o vârstă care se declară zâmbind larg.

Încă nu deprinsesem arta netezirii părului cu peria, nici pe cea a visatului cu măsură, fără risc major de cădere. Toate parfumurile mele aveau culoarea mării şi toate vorbele musteau a aşteptare.

Când ne-am despărţit, iarna era la început, cu iz de ger straşnic şi plumburiu. Tu aveai acelaşi cer răsturnat în ochi şi acelaşi fel liniştit de a mă privi. Palmele tale ştiau pe de rost toate curburile trupului meu, iar mintea ta sfredelitoare mă dezbrăcase deja de toate gândurile.

Citeste si: Vine Crăciunul. Curățenie în suflete când facem?

Amprenta mea olfactivă îşi alesese un loc ferit pe retina sufletului tău, iar cuvintele mele, glazuroase şi explicite, fuseseră deja şoptite doar pentru tine.

Niciuna dintre părţi nu a formulat vreo plângere ulterioară. Nici bunuri materiale comune n-am avut de partajat, nici visuri, nici fotografii de vacanţă. N-a fost decât un schimb reciproc avantajos, cu durată determinată.

Viaţa asta merită un Nobel pentru literatură, atât de iscusit pune în pagină începuturile, cu potriviri, nuanţe, freamăt. Şi un Pulitzer pentru fotografia de final.

Vrei să citești și alte texte scrise de Anda Docea? Cumpără cartea  – Camere de Hotel

Foto: newryspud.com

Traversare - aa929ce7e786e0f68213aadcd3e806e8 150x150Citeste si:Fericire de Rai în suflet de pământean

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.