Uneori, părinții sunt cei care trebuie salvați

trebuie salvați - DSC 0600 1024x594

Text de Emma Zeicescu. Uneori, părinții sunt cei care trebuie salvați! Nu sta să te întrebi de unde îți vin toate  fricile, uită-te în tine și s-ar putea să ai o surpriză. Cel mai neplăcut sentiment în viață este frica, emoția aia care te paralizează. M-am întâlnit de curând cu o prietenă, genul ăla analitic. Am stat la povești la o cană de ceai și ne-am dus cu gândul spre copilărie.

Copiii își aleg părinții, așa zice o vorbă din popor. De ce ne alegem însă părinții? Întrebarea asta mă preocupă din când în când, mai ales când îmi privesc copilul cum crește. Ce aș putea să îi dau eu mai mult decât altă mamă? Am ajuns la concluzia că părintele are o imensă responsabilitate care ține de a se asigura că puiul crește într-o familie funcțională. Ce înseamnă o familie funcțională?

Când familia presupune acte de violențe, alcool în exces, triunghiuri amoroase sau cine știe ce altă grozăvie, să nu aveți niciunn dubiu, copilul o să simtă! Și va duce toată viața pe umeri,  povara familiei lui, care nu a fost ce și-ar fi dorit. Am văzut în viața asta prea mulți copii plângând, am plâns la rândul meu și cred că și parte dintre voi ați avut momente în care v-ați întrebat de ce trebuie familia e așa și nu invers.

Să fie kharma? Să avem plăți de făcut sau am venit în această existență ca să ne ajutăm părinții. Ar fi un paradox, dar în anumite situații am senzația că părinții sunt cei care trebuie salvați. pe unii poți, pe alții îi conduci pe ultimul drum sau, pur și simplu, te vei uita la ei cu regret…pentru că nu ai putut face nimic!

Mi-a atras atenția un citat interesant, un fel de bază de pornire când e vorba de familie: „Viața de familie este prima școală a emoțiilor.”(D.Goleman). Viața de familie este cea care ne face să fim adulții funționali de mai târziu. Mă uit la Idris când ne strânge pe amândoi în brațe. Uneori ne iubește separat, alteori vrea doar să ne pupe pe amândoi, ca și cum ar putea să salveze în timp clipele astea cu …noi trei!

Clipele alea îmi spun mie că familia nu înseamnă doar haine, mâncare și rechizite…familia este clipa când decizi că nu  există NIMIC mai important decât ei. Familia funcțională este cea care te întreabă ce faci, cum ești, îți merge bine?

Familia funcțională este cea care nu lasă loc de ego, cea care ridică poduri ale comunicării, indiferent de subiect, familia funcțională se ghidează după dragoste, nu după gura lumii! Așa că haideți să le facem o promisiune copiilor noștri! Nu vom repeta greșelile generațiilor de dinaintea noastră!  Vom face altele, asta e frumusețea!:)))

Foto: Ioana Chirita

trebuie salvați - Friend Mend 8 Ways to Help Your Kid Have Better Social Skills at School Photo2 150x150Citeste si: Renunțăm la teme. Nu mai bine renunțăm de tot la școală?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.