TRIPS! Aplicaţia indispensabilă pentru CĂLĂTORII !

trips - planning summer travel can be educational 1024x576

TRIPS! Aplicaţia indispensabilă pentru CĂLĂTORII! De multe ori mă gândesc cum reuşeau părinţii noştrii să se descurce cu hărţi atunci când plecau în excursii. Trasee prestabilite de acasă, atent studiate erau urmărite cu sfinţenie, altfel se dezlănţuia haosul şi panica rătăcirii!

Astăzi, tot mai mulţi giganţi inovează şi lansează aplicaţii care parcă gândesc pentru tine. O astfel de aplicaţie este şi Google Trips. Ştie unde eşti, la ce distanţă te afli de obiectivele turistice dar şi unde poţi să iei prânzul şi să fii mulţumit!

Google a adunat toate funcţionalităţile existente deja şi le-a pus în aplicaţie.

Categoria aplicaţiilor de călătorie nu duce lipsă de concurenţi. Există nume vechi, precum TripIt, dar şi aplicaţii nisate, cum este cazul lui Foursquare. Cu toate acestea, proaspăt lansată Google Trips depăşeşte toate aceste aplicaţii cu vechime atât că informaţie, cât şi că funcţionalitate.

La origine, aplicaţia Google Trips nu este altceva decât o împachetare a datelor pe care Google le oferea deja în urma căutărilor legate de vacanţe. Însă, cantitatea de informaţii, modul de organizare şi suportul offline fac din aceasta un must have pentru cei care vor să controleze orice aspect al călătoriei.

Pe pilot automat

Ca şi în cazul altor aplicaţii Google, la baza noului produs stau algoritmii de organizare ai informaţiei folosiţi de gigantul american. Nu există cineva care să se ocupe manual de atribuirea sau mutarea informaţiile de la o destinaţie la alta sau de la un restaurant la altul. Totul se face automat.

De altfel, nici utilizatorului nu îi sunt lăsate prea multe opţiuni în cadrul aplicaţiei. Poate şterge sau redenumit o vacanţă, dar cam atât.

Google Trips foloseşte acelaşi algoritm că Gmail pentru a crea automat o identitate, pe baza informaţiilor extrase din mail-uri. Toate datele despre drum şi cazare legate de o anume destinaţie, sunt grupate automat sub o singură denumire: Trip to Roma sau Trip to Lisabona, în funcţie de ceea ce este trecut în mail.

Aşa se face că, cei care şi-au făcut rezervări online şi au primit confirmările pe Gmail, vor găsi deja în Google Trips o intrare creată automat pentru viitoarea vacanţă. şi primul lucru pe care-l vor vedea aici vor fi informaţiile legate de drum şi cazare extrase din mail-uri şi afişate la loc de frunte.

Utilizatorul poate crea şi manual o vacanţă în Google Trips. Nu trebuie decât s aleagă destinaţia şi, eventual, să treacă datele. Fiecare vacanţă poate conţine mai multe destinaţii, pentru cazul în care se vizitează mai multe locaţii.

Dar, din păcate, cel puţin în această primă versiune, nu pot fi adăugate manual informaţiile legate de drum şi cazare. Acestea nu pot fi decât importate automat din Gmail.

Citeşte şi continuarea pe Yoda.ro

Foto: cdn.skim.gs

trips - lovebot 16 1 150x150Citeste si: LOVEBOT sau cum orice bărbat poate fi romantic.

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.