Trucuri să înveți copilul să citească!

copilul - copil citind

Trucuri să înveți copilul să citească! Cititul este una din activitățile cele mai folositoare și frumoase din viața noastră. Cu atât mai mult din perioada copilăriei, când mintea este un adevărat burete dornic să absoarbă cât mai multe informații.

Iar în ziua de azi, când tentațiile tehnologiei sunt prezente peste tot și acaparează total și periculos copiii, este important ca cititul să rămână una din activitățile principale din viața lor. Iată câteva trucuri prin care să îi atragem pe cei mici să deschidă o carte și să se bucure de poveștile ei:

Citeşte cu voce tare
Ţineţi copilul în braţe şi citeşte-i. S-ar putea -i citeşti o poveste de multe ori, însă mai târziu vei vedea foloasele. Copilul îşi va aminti de apropierea dintre voi şi de fiecare dată când va citi va simţi căldură ta.

Citeşte-i în continuare, chiar dacă el ştie citească. Nu doar va învaţă pronunţia corectă a unor cuvinte mai dificile, însă îl vei ajută şi se relaxeze. În plus, va petrece timp de calitate cu ţine.

Cărţi în serii
Caută cărţile care apar în serii, astfel încât aştepte cu nerăbdare următorul volum din cartea preferată. Hrăneşte-i “pofta” de citit cumpărând cărţi scrise de acelaşi autor.

Citește și: Ești un model pentru copilul tău?

Cărţi pe genuri
Copiii trec prin diferite etape. Caută doar cărţile din zona lui de interes, de la cărţile de fantezie, la cele de science fiction.

Nu uita de clasici
Chiar dacă au apărut tot felul de autori moderni, clasicii nu trebuie lăsaţi de-o parte, atât din literatură noastră, cât şi din cea internaţională. Cărţile copilăriei tale sunt adevărate comori.

Sursă foto: luispopa.ro

Citește continuarea pe sfatulpărinților.ro

copilul - 16229013 369487630083141 7560522499851550720 n 150x150Citeste si: Când mama devine cea mai dulce închisoare

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.