Trucuri să te relaxezi la muncă!

relaxezi - relaxezi la munca

Trucuri să te relaxezi la muncă! E weekend și, cel mai probabil, ținând cont și de vremea friguroasă de afară, stai și te relaxezi fie cu o carte bună, fie un film bun, fie în compania celor dragi. Și te gândești, oare cum ar fi să se întâmple asta și la muncă, în cursul săptămânii.

Vestea bună este că acest lucru chiar este posibil! Și chiar cu lucruri la îndemână, deloc costisitoare:

1. Ceaiul verde

Ceaiul verde este ca o bautură alcoolica atunci cand ai nevoie de putin timp pentru tine. Nu numai că ofera un miros placut si calmant, dar totodată conţine L-teanină, care s-a dovedit ca reduce sentimentele de furie. În loc să-ţi faci a cincea ceaşca de cafea pe ziua respectivă,ca să te relaxezi, încearca ceaiul verde atunci cand lucrurile devin agitate la birou.

2. Guma de mestecat

Pe lângă faptul că-ţi menţine respiraţia proaspătă atunci când eşti prins la birou şi nu te poţi spăla pe dinţi, guma de mestecat este şi o modalitate de reducere a nivelului de stres. Dacă ai văzut vreodată pe cineva că mestecă gumă şi ţi s-a parut că este extrem de calm, este pentru că într-adevăr era calm. Mestecarea gumei reduce anxietatea şi scade nivelul de cortizon – hormonul stresului. Asta da modalitate să te relaxezi!

Citește și: Poziții de relaxare pentru copii? N-ai fi crezut!

3. Masarea mâinilor

Credeţi sau nu, frecarea fermă a mâinilor una de cealaltă poate atenua stresul şi pot restabili sentimentul de calmul. Poziţionează unul din degetele mari între degetul mare de la cealaltă mână şi restul degetelor şi masează uşor perniţa de la baza degetului. Pentru un efect sporit, folosiţi o loţiune cu parfum de lavandă.

4. Meditaţia

Cei care ştiu să mediteze ştiu cu adevărat cum să se relaxeze. Când te gândeşti la meditaţie, cel mai probabil te imaginezi stând într-o cameră liniştită pentru o perioadă îndelungată fără să mişti un muşchi. Chiar dacă nu este rău să faceţi şi asta, cinci minute de pace şi linişte este tot ceea ce aveţi nevoie pentru combaterea stresului.

Sursă foto: ramayana.ro

Citeste lista completă pe Adevărul.ro

relaxezi - 639605 c497fd185d002dc6d0fcf7eeacbf6224 650 a542d8629a 1484633835 150x150Citeste si: 1o ustensile ingenioase în bucătărie

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.