Tu cât de repede spui „te iubesc„?

te iubesc - iloveyou 1024x640

Tu cât de repede spui „te iubesc„? Este poate declarația cea mai importantă pe care o poți face cuiva. Iubirea mărturisită, fie că este față de oameni dragi, fie că este pentru părinți sau față de partener, face minuni. Să ști că ești iubit și iubești te împlinește ca om.

Deşi mult timp s-a crezut că femeile tind să-şi exprime mai devreme sentimentele, un nou studiu scoate la iveală faptul că bărbaţii spun primii „Te iubesc“. Nu sunt mai sentimentali, însă cercetătorii sunt de părere că, în mod conştient sau nu, aceştia au un motiv ascuns.

Să spui „Te iubesc“ pentru prima dată într-o relaţie poate fi incredibil de înfricoşător, dar este un pas important pentru ambii parteneri. Trebuie să fii sigur de ce simţi, şi să înţelegi că partenerul tău s-ar putea să nu fie pregătit să-ţi răspundă în acelaşi fel. „Nicodată nu trebuie să te grăbeşti să spui «Te iubesc». Trebuie să te asiguri că această declaraţie nu îl va face pe partener să se simte neconfortabil, iar asta necesită timp“, spune psihologul Nikki Martinez.

Probabil vă întrebaţi de ce este atât de dificilă alegerea perioadei în care să îţi declari iubirea pentru o persoană. Fie că eşti speriat sau foarte încantat să faci această destăinuire, trebuie să conştinetizezi că este un lucru extrem de important într-o relaţie. Nu numai că sunt mai mai predispuşi să spună primii „Te iubesc“, însă un studiu realizat de Marissa Harrison, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania, a scos la iveală că unii bărbaţi tind să-şi declare iubirea mai devreme cu câteva săptămâni înaintea femeilor, atunci când se implică într-o relaţie.

Femeile, pe de altă parte, au nevoie de timp pentru a fi sigure de sentimentele lor. Harrison a descoperit ca femeile tind să îşi acorde timp pentru a evalua în mod corect potenţialul partener, mai degrabă decât să se arunce în declaraţii de care nu sunt sigure.

Citeste mai mult pe Adevărul.ro

te iubesc - carla s dreams 1 150x150Citeste si: Carla’s Dream – fără mască!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.