Turist sau Explorator?

Turist sau Explorator - Turist sau Explorator 1 1024x512

Tu ce ești Turist sau Explorator. De multe ori, din teamă, rămânem doar turiști, mai ales că viața ne cheamă să fim exploratori.Indiferent dacă eşti sau nu un explorator, este surprinzător de uşor să călătoreşti ca unul. Cheia nu se află în locuri secrete, transmise cu limbă de moarte, ci mai degrabă în comportamente cotidiene intuitive, scrie Hauteandheart

Dornic să treci de la turist la călător? Citeşte mai departe şi ia notă:

  1. Provoacă-te să faci ceva diferit. Nu planifica fiecare zi. Du-te într-o drumeţie solicitantă. Confruntă-ţi temerile. Ţine un jurnal.
  2. Descoperă locurile pe care le frecventează localnicii. Petrece o zi întreagă fără niciun plan, altul decât să vezi pe îndelete şi la picior împrejurimile.
  3. Foloseşte transportul public. Sau ia o bicicletă. Iubesc să hălădui pe străduţe, fără ţintă.
  4. Ia-ţi suvenir-uri de oriunde, dar nu din cele care au fost făcute pentru turişti.
  5. Mănâncă specialităţi în restaurante recomandate de localnici.
  6. Du-te într-o excursie în afara oraşului. De multe ori, cele mai populare destinaţii turistice pun în umbră unele mai mici, dar pline de farmec.
  7. Învaţă limba. Sau cel puţin câteva fraze esenţiale. Oamenii vor aprecia efortul tău.

Citeste continuarea: hauteandheart.com

foto: i.huffpost.com

Turist sau Explorator - Turist sau Explorator 150x150

Citeste si: Turist sau Calator? Ce esti?

Ai și tu un sfat pentru turisti? Il facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.