Ucidem Colectiv în fiecare zi!

colectiv - colectiv

Articol scris de Ionuț Iancu. Ucidem Colectiv în fiecare zi! Nu a trecut un an. E doar o impresie, doar o iluzie a noastră. Parcă acum e vineri noaptea, ultima noapte din octombrie 2015. Și atunci lumea se pregătea de Halloween.

Numai că, de undeva, ceva, cineva, a decis să ne ofere cea mai cruntă, teribilă, oribilă variantă de Halloween trăită pe pielea noastră. Parcă era ieri…undeva spre 11 noaptea. Televiziunile intră în breaking news. În sectorul 4, într-o hală a fostei fabrici Pionierul, unde funcționa clubul Colectiv, a izbucnit un incendiu violent.

Încet, încet se lasă cu victime. Primul mare șoc, momentul când se anunță numărul de victime din interior: 26 de morți. Pe lângă ei, alți186 de răniți,  cu 146 de persoane spitalizate. Ulterior, dintre cei internați au mai murit 33 de tineri. Colectiv a fost o lecție crudă despre cât de mizeră e societatea românească. Am descoperit o populație care a avut tupeul, la ore după tragedie, să spună că și-au meritat soarta, pentru că participau la un ritual satanic. Am avut o Biserică care a ezitat să vină și să se roage pentru sufletele celor ce-au murit și pentru vindecarea celor ce sufereau.

Am avut, mai ales, niște instituții ale statului care s-au dovedit repetente în fața unei tragedii de asemenea amploare. Un ISU care la minute bune de la apelurile disperate primite de la cei prinși în interior, nu conștientiza amploarea evenimentelor. Un Minister al Sănătății care a luat niște răniți arși, i-a internat în spitale, iar acolo, infecțiile nosocomiale le-au luat orice speranță la viață.

Am văzut o clasă politică incapabilă să empatizeze cu oamenii. Am văzut și multă furie. O furie care, eu chiar am crezut asta, urma cu adevărat să ardă țara asta din temelii și să facă din Colectiv momentul 0 al renașterii noastre, astfel încât moartea acelor tineri să nu fie în zadar. Numai că lucrurile nu au stat așa cum așteptam. Focul schimbării s-a potolit repede. Ni i-au servit pe Ponta și Oprea pe tavă și imediat fiecare a mers la casa lui.

Au apărut apoi informațiile legate de autorizațiile de funcționare date de ISU și Pompieri. S-au descoperit povești de genul: „nicio școală nu are autorizație de funcționare” , „Arena Națională” a funcționat fără autorizație de funcționare. Lumea s-a revoltat un pic. Apoi a venit Paștele. A urmat povestea Hexi Pharma și a dezinfectanților diluați.  Am simțit cu toții că i-am ucis iar. Dar apoi am intrat în vară, Condrea a murit, ca atare, viața iar și-a intrat în cursul firesc.

Acum ne pregătim de alegeri. Printre cei care candidează se regăsesc și nume de politicieni direct responsabili de tot ceea ce a dus la tragedia de la Colectiv. Care vor veni în fața noastră și ne vor spune cum vor avea ei grijă de noi, de viitorul nostru, de sănătatea noastră. Pe ei i-aș lua și i-aș întoarce în trecut, în noaptea de 30 octombrie, să simtă iar mirosul de ars. Să audă iar țipetele de disperare ale celor ce au înțeles că acolo le e scris să moară.

Să se uite în ochii părinților care și acum își plâng morții.

De fapt, asta ar trebui să facem fiecare din noi. Pentru că, lăsând lucrurile să treacă iar pe principiul „merge și așa„ nu facem decât să ne pregătim de încă o nouă tragedie. Nu știm când va fi, ce amploare va avea. Dar atunci nu vom mai avea nicio scuză.

Sursă foto: mihaigavrilescu.ro

colectiv - a uita 150x150Citeste si: Unii trăiesc pentru a uita. Alții uită ca să poată trăi

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.