Ultimul dar al Regelui Mihai pentru poporul pe care l-a iubit

Rege - palatulregaldorinarusu

Ultimul dar al Regelui Mihai pentru poporul pe care l-a iubit. Chiar și la momentul despărțirii sale de această lume, de pământul țării pe care a iubit-o până la jertfă, de fiecare român pentru care a purtat o dragoste de părinte, Regele Mihai mai face un gest de om binecuvântat, miruit de Dumnezeu. Și nu orice gest, ci unul care ar putea să reprezinte acel punct 0 de renaștere pe care care o așteptăm de mai bine de 28 de ani.

Care este darul Majestății Sale? Ne oferă un spațiu de respiro, un loc unde să evadăm de România urâtă din această perioadă, un colț de Rai într-un Iad din ce în ce mai prezent și extins. Mergeți la Palatul Regal și încărcați-vă sufletele, mintea, inimile cu dragoste, cu bucurie, cu dor de Regele nostru dar și cu speranța că țara aceasta nu va muri și nu și-a pierdut șansa de a redeveni măreață, căci despre acest spațiu vorbesc.

Citește și: Drum bun, Maiestate!

Acolo, în zona Palatului Regal, în Sala Tronului, la catafalcul Majestății Sale, oamenii vin din toate colțurile țării, îmbrăcați în costumele populare, purtând tricolorul sau steagul regal, tineri, vârstnici, copilandrii sau adulți. Este acolo, îngenuncheată și înlăcrimată, lângă sicriul Regelui, și România pensionarilor, și România statului paralel al ”tefeliștilor”, dar și România intelectualității și a oamenilor simpli, țărani autentici. Regăsim acolo și Biserica, Istoria și știința.

Tot ce poate fi mai frumos, mai pur, mai demn în fibra României este acum în jurul Palatului Regal. Acum, această Românie este în doliu, suferă, își evocă și plânge Regele, Stălpul. Dar va prinde curaj, va prinde voce și se va face auzită. De ce cred asta? Pentru că am văzut ieri seară, când cortegiul funerar a ajuns în București, două momente incredibile: primul, la trecerea pe sub Arcul de Triumf, când mulțimea a rupt cordonul de jandarmi ca să poată fi alături de mașina ce transporta trupul Regelui și apoi, la sosirea la Palatul Regal, când piața a început să strige, văzând mașina ce transporta coroana regală: ”Monarhia salvează România!”.

Această Românie se adună acum, încet, lângă Regele Mihai. Și fără doar și poate, sâmbătă, după ce ne conducem Bunicul la groapă, cu lacrimi în ochi ne vom reîntoarce la ale noastre griji și zile, conștienți că am pierdut o șansă, dar nu mai suntem gata să o pierdem și pe a doua. Dacă este să mă întrebați pe mine, cred că politicienii noștri atât de mărunți simt asta și se tem. Se tem mult.

Sursă foto: Dorina Rusu Facebook

Rege - Regele Mihai a ajuns in tara 150x150Citește și: Imaginea zilei – Regele Mihai s-a întors acasă!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.