Un 1 Decembrie #Colectiv

- 1 decembrie 680x3652

1 decembrie #Colectiv. Nu avem cum sa simtim ce au trait cei care si-au pierdut copiii acolo, e nedrept, e inuman! Oricat am incerca sa fim empatici, la finalul zilei noi ne strangem in brate copiii. Ei…nu! Ce ne ramane noua de facut? Sa nu mai inchidem ochii! Avem DATORIA  sa incercam sa fim prezenti, sa fim activi, sa ne implicam in schimbare. Caderea unui Guvern, schimbarea de legislatie, astea ajuta doar pana la un punct. Ele nu tin loc de pansament atunci cand te doare. Imi propun sa nu uit si sa nu las lucrurile asa, asta pot sa FAC! Imi doresc si sper  ca astfel de  drame  sa nu se mai repete, asta pot sa VISEZ! Mandria de a fi roman e mult mai mult decat un slogan electoral, folosit in mod populist. Dincolo de ecranul televizorului, lucrurile pot parea artificiale, dar eu cred…cred cu toata forta.

- 1 decembrie 680x3651foto: voceatransilvaniei.ro

Cred ca schimbarea depinde de noi, ea pleaca de la fiecare dintre noi si poate ajunge realitate. Prima si cea mai importanta lectie este sa nu mai inchidem ochii atunci cand vedem nedreptati. Hai sa facem asta! Impreuna.

In seara asta am mers sa vad cum arata luminile de sarbatori.  Ei, 60 la numar (oameni, nu cifre),  ei nu le mai pot vedea.  Asta doare, daca te gandesti cat de tineri erau si ca poate,  cu unii dintre ei ai fi putut sa ciocnesti o cana de vin fiert si sa le urezi …La multi ani!  Pentru ei merita sa nu abandonam!

PS: La final, o provocare #OameniSiFapte pentru maine, de ziua nationala. Imi pare rau ca nu o sa pot sa il iau pe Idris la parada, ar fi fost fascinat. Am sa privesc din studio si sper ca voi sa ma ajutati sa vad Romania prin ochii vostri.  Fii activ, fii mandru, fii roman! Daca te intereseaza provocarea noastra, vezi video.

Fii activ, fii mandru, fii roman!

 

Live & Believe

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.