Unde ne pierdem SUFLETUL?

Unde ne pierdem SUFLETUL? - 1658995

Unde ne pierdem SUFLETUL? M-am trezit de dimineaţă cu sentimentul că n-am mai fost de mult pe la biserică. Uneori uităm fix de asta, de nevoia aia interioară de a ne confesa. Urăsc spovedania, oare v-am zis? Momentul ăla stupid când eu tac și preotul mă întreabă: Și… ce aţi mai făcut? Unde ne pierdem SUFLETUL? - 1658995

Unde ne pierdem SUFLETUL?  Nu știu alţii cum sunt, dar pentru mine treaba asta cu spoveditul nu functionează. La voi? Adica nu plec niciodată mai lină, mai blajină, mai împăcată. Sincer, abia aștept să se termine ca să pot sa mă împărtășesc. Spovedania mi se pare o chestiune care pătrunde prea mult în spaţiul meu intim. Știu, poate greșesc sau poate, pur și simplu, nu mi-am găsit duhovnicul.

Pe de altă parte principiul spovedaniei este unul pe placul nostru al doamnelor, noi femeile avem nevoie să ne confesăm . De aici si interminabilele întâlniri la cafea cu prietenele. Vinovăţiile asumate public nu ma prea încântă. Am sentimentul că sunt în perfectă antiteză cu filosofia mea de viaţă. Nu spun să nu recunoști cand ai dat-o de gard, dar să mă ierte cel de Sus, fumatul și faptul că te mai uiţi și la cracii baiatului din metrou care tocmai s-a așezat în faţa ta, n-are cum să te ducă sa „arzi in Ghena Iadului”. Eu așa zic! Unde ne pierdem SUFLETUL?
Mi se pare mai relevant în epoca actuală să nu te prostituezi sufletește. Câte credincioase se duc oare smerite la biserică să recunoască faptul că își vând trupul pentru o poziţie mai bună în firmă? Câţi credincioși recunosc pe bune că își înjură copiii și își lovesc femeile? Câţi recunsc că își bârfesc colegii cu mare pasiune și determinare. Câţi recunoaștem că avem o problema? Ne-am transformat în epoca Facebook, cu poze perfecte și vieţi ireproșabile. Ce mare minciună! Sufletul ni-l pierdem când începem să facem lucrurile alea simple pe care le urâm la alţii. Într-un final trecem de la dragostea pe care o primim nativ, la ura faţă de noi.

Credinţa îmbraca multiple forme, felul în care ne manifestăm când vine vorba de cele sfinte, nu ar trebui sa fie încorsetat într-un șablon. Există reguli în iubire? Și-atunci de ce ar trebui să avem reguli când vorbim despre iubirea pentru Dumnezeu?
Dacă în lumea asta poţi să faci orice, împrăștie blândeţe. Face bine la suflet! Unii păcătoși se vor aprecia  mângâierea unei vorbe blânde, în locul unei „palme” educative. Fii bun!

foto: Viva/ Alex Galmeanu

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.