Unele lucruri nu pot fi explicate în cuvinte…acestea se simt și atât

cuvinte - hands 423794 960 720

Articol scris de Corina Marcu. Unele lucruri nu pot fi explicate în cuvinte…acestea se simt și atât. Există perioade în viața oricărui om ce  constă într-un periplu de căutări al unor răspunsuri la întrebări mai vechi sau mai noi, despre natura noastră umană.

Despre sensul nostru existențial, despre menirea noastră pe acest Pământ, despre viață și moarte, precum și despre ceea ce se întâmplă dincolo de această formă de existență terestră. Știu, veți spune că sunt întrebări extrem de grele, imposibile chiar. Și nu o să vă contrazic. Aveți dreptate. Eu, însămi, mi-am spus acest lucru de nenumărate ori.

Si totuși, omul se conformează propriei curiozități. Eu sunt genul de persoană destul de intuitivă. Cu alte cuvinte, am permis de-a lungul timpului celui de-al șaselea simt să mă influenteze, și nu am regretat.  Mi-am ascultat vocea interioară și am pornit în căutarea de răspunsuri. Am citit pe această temă. Am ascultat prelegeri ale unor oameni considerați de întreg mapamondul  ghizi spirituali contemporani.

Citește și: Ritual de noapte bună. Nu uita de CUVINTE!

În măsura în care vă doriți să aprofundați toate câte există despre lume, va recomand cu încredere să le studiați filozofia de viață, eu însămi mă declarat fascinată de înțelesul pe care acești oameni îl oferă vieții în general. Per ansamblu, am încercat să mă documentez cât mai temeinic posibil din surse sigure. Am încercat să deschid ochii și urechile mai larg pentru a observa mai bine ceea ce se întâmplă în jurul meu. Și nu în ultimul rând, la recomandarea maeștrilor enumerați mai sus, în cele din urmă, mi-am îndreptat atenția către lumea mea interioară, către sufletul meu.

Cu toate acestea, în timp, am ajuns la concluzia că la aceste întrebări nu se pot descoperi sau formula răspunsuri exclusiv raționale / logice. Deși, există în ultima vreme numeroase studii de specialitate care încearcă să explice la nivel științific viața și moartea deopotrivă, precum și sensul a tot ceea ce se întâmplă între momentul A (concepția / nașterea) și momentul B (moartea). Îmi pare că lucrurile merg mult mai în profunzime decât ceea ce poate îngloba o teorie științifică sau decât ceea ce poate desluși cea mai luminată minte umană.

Am înțeles faptul că dincolo de acest tipar de gândire, există simțirea. Unele lucruri nu pot fi explicate în cuvinte, nu pot fi încadrate în formule exacte și nu pot fi demonstrate efectiv. În schimb, aceste lucruri pot fi simțite, înțelegerea lor întâmplându-se la un nivel mult mai profund. Este adevărat că această înțelegere survine diferit în funcție de pregătirea omului în speță, precum și în etape diferite de viață sau niciodată. Diferența o face nivelul de maturitate, istoria de viață, disponibilitatea către schimbare, motivația de a evolua și lista poate continua.

Sursă foto: Pixabay

cuvinte - M am sim  it   n  elat   150x150Citește și: M-am simțit înșelată chiar și de cuvinte

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.