Ungaria vrea zid și la granița cu România

- gevgelija macedonia ap 263347525071 620x4001

Guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranți, a declarat marți ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, informează Reuters.

„Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României”, a spus șeful diplomației ungare, într-o conferință de presă.

Guvernul ungar a decretat marţi stare în două judeţe din sudul Ungariei, pe fondul crizei imigraţiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de MTI.

Măsurile pentru judeţele Bacs-Kiskun şi Csongrad au intrat în vigoarela orele 12.30-13.00 (13.30-14.00, ora României).- gevgelija macedonia ap 263347525071 620x400

Ungaria şi-a înăsprit legislaţia împotriva migraţiei ilegale, astfel că de la miezul nopţii de luni spre marţi, traversarea ilegală a frontierelor ţării este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu trei ani de închisoare şi expulzarea din ţară. Traficanţii de persoane riscă pedepse cu închisoarea mai dure decât înainte. De exemplu, cei care organizează astfel de operaţiuni riscă între 10 şi 20 de ani de detenţie.

vezi continuarea aici: jurnalistii.ro

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.