Unisex – Vivienne Westwood!

- GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 151

Colectia Unisex – Vivienne Westwood:  „Ne-am simtit foarte bine lucrand la colectia Unisex. De obicei trecem prin Iad. Am ales celalata cale. Pantaloni pentru femei, da! Rochii pentru barbati, aceleasi rochii pe le poarta femeile. Faceti asta! […] Imi plac schimbarile legate de proportii. Umeri lati, un cap mic, este atat de  sexual pentru este  nou, pentru ca ne uitam la oameni cu alti ochi!

Colectia lui Vivienne m-a facut sa imi aduc aminte de o dilema a mea mai veche.

De ce se masculinizeaza femeile si se feminizeaza barbatii?- GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 27

 

Cautand raspunsuri, am dat peste un articol interesant. „Dincolo de androginie – Neutralitatea de gen, noul trend din industria modei” ( sophidticart.ro)

 

- GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 01

„Estomparea tot mai pronuntață a granițelor genului poate fi explicată și de una din definiția genului dată de Judith Butler, care preciza că sexul este “un set de acte repetate într-un cadru extrem de rigid, care se încheagă de-a lungul timpului pentru a produce apariţia unei substanţe, sau un fel natural de a fi”. Această teorie permite ca genul să poată fi înţeles ca un aspect al subiectivităţii care este socializată, dar care este repetată atât de des încât se sedimentează până la punctul în care devine imuabilă. Odată ce acest gen este sedimentat prin repetiţie, individul “devine” apoi genul pe care îl adoptă, îl întruchipează. Estomparea diferențelor de gen atât de des întâlnită în lumea modei explică faptul că sexul nu este înnăscut, ci este mai degrabă o serie de practici care pot fi învăţate.

De la apariția perucilor pentru bărbați în 1700, până la personajul interpretat de Diane Keaton în Annie Hall, moda s-a tot jucat cu granițele dintre genuri. Sezonul acesta însă nu este despre bărbați în fuste și tocuri, ci mai degrabă despre femei și bărbați care împart aceeași fustă. Așadar, bine ați venit în lumea modei de genul…neutru.- casey legler

foto: sophisticart.ro

 Colectia Unisex –  Vivienne Westwood

 

- GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 06 - GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 08 - GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 11 - GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 14 - GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 15 - GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 24 - GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 31 - GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 36 - GoldLabel AW1516 Catwalk Hi 37

Live & Believe

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.