SPELLGROUND Festival a fost anulat oficial!

spellground - 13950898 923878507739143 391110494 o 1024x683

Pentru petrecăreţii care nu s-au mobilizat din timp să ajungă la Untold, festivalul Spellground era o alternativă bună, la extrema cealaltă – în Constanța.

În perioada 12-14 august trei scene amenajate, 17 artişti internaţionali şi 44 artişti români urmau să completeze tabloul distracţiei la mare. 15 august sărbătoare naţională şi o zi în plus liberă pentru norocoşii care îşi cumpăraseră bilete la eveniment. Cel mai lung weekend, îţi permitea să te şi odihneşti după 72 de ore de distracţie.

Un eveniment experiment, la care se lucrează de 8 luni şi care ar fi reprezentat un pas important în manifestările oraşului, tocmai a fost anulat.

Aşteptat cu entuziasm, Spellground Festival nu va avea loc în weekend-ul 12-14 august!

Decizia aparţine partenerului oficial al evenimentului – Universitatea Ovidius Constanța, pe al cărei teren urmau să se desfăşoare evenimentele Spellground. Din dorinţa de a respecta importanța zilei de 13 august – declarată zi de doliu naţional, universitatea îşi retrage sprijinul, punând pe primul plan statutul de unitate de învăţământ care trebuie să se supună legii doliului naţional.

Spellground nu este singurul festival programat pentru weekend-ul viitor.

Alături de el, Rockstadt Extreme Fest la Cetatea Râşnov, şi SummerWell în Buftea, asigură pofta de distracţie a oricărui mofturos plin de energie.

SummerWell nu se amână însă, organizatorii au decis adaptarea programului ţinând cont de funerariile reginei Ana, muzica va porni după finalizarea acestora.

Şi organizatorii Rockstadt sunt puşi în dificultate, dar exclud amânarea festivalului pe motivul neîncadrării în sfera instituţiilor culturale de stat. Nu se declară indiferenţi, festivalul continuă cu modificările necesare.

spellground - 13950898 923878507739143 391110494 o 1024x683

Fanii Spellground îşi pot recupera contravaloarea biletelor şi a pachetelor de cazare achiziţionate prin intermediul site-ului oficial începând cu 12 august în toate reţelele de ticketing partenere.

Astăzi, organizatorii vor anunţa pe site-ul oficial toate datele necesare unei bune desfăşurări ale recuperării banilor şi vor răspunde atent la toate solicitările primite.

Un pas mare pentru Constanța, o muncă enormă depusă de organizatori în urmă mai multor piedici de la început până acum, oameni, resurse şi energie. S-a pus problema susţinerii evenimentului pe jumătate, însă festivalul nu ar putea fi susţinut logistic şi financiar fără cea mai bună zi de încasări, aceasta fiind estimată – sâmbătă 13 august.

Se va încerca reprogramarea unor evenimente individuale în sezonul 2016-2017.

Avem o problemă de comunicare la nivel naţional sau doar o lege învechită care are nevoie de revigorare în exprimare şi conştientizare a evenimentelor pe care le afectează?

 

Sursa foto : theodysseyonline.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.