De ce urăște LUMEA ziua de luni?

luni - Monday

Articol scris de Ionuț Iancu. De ce urăște LUMEA ziua de luni? Când a făcut Dumnezeu lumea, probabil că nu s-a gândit cât de nedrept va fi pentru prima zi a săptămânii, care avea să ajungă laitmotivul tuturor relelor din lume, a tuturor durerilor noastre de cap, a depresiilor, a lenei.

Am stat și m-am întrebat, chiar peste tot e același sentiment, că ziua de luni este o tortură, o pedeapsă? Că probabil în Iad este în permanență luni? Dacă este să te uiți la tot ce postează oamenii pe rețelele de socializare, indiferent de unde, răspunsul este că da. Și care ar putea fi motivele pentru care oamenii urăsc lunea?

  • Pentru că trebuie să ne trezim iarăși devreme. După un weekend în care timpul și ceasul nu au mai contat, e vremea ca alarma de la ceas să pună iarăși stăpânire pe noi. Și ce poate fi mai trist decât să fii nevoit să deschizi ochii la 6 dimineața, să vezi că e întuneric, frig, plouă sau ninge.
  • Simpla idee că trebuie să mergi la muncă te poate face să plângi. Mintea îți spune că ai treabă, că ești așteptat de șefi, trupul îți spune că ai fi de-a dreptul nesimțit să îndrăznești să îl miști,după ce un weekend întreg l-ai ținut pe low battery.

Și atunci, cum putem face ca să îmbunătățim relația noastră cu începutul de săptămână? Să facem din luni o prietenă? E simplu ! Caută să vezi dacă nu cumva, faptul că tu ajungi să cauți cu disperare evadarea din tot ce înseamnă o săptămâă de lucru, e semnalul că nu faci ceea ce îți dorești, ceea ce te motivează, ceea ce îți place.

Începe prima zi de lucru cu activitățile mai ușoare, cu cele care nu te forțează la maxim. Rezolvă taskurile înașa fel încât tot ceea ce este mai important și mai greu de rezolvat să poată intra în programul tău exact la momentul când ai cel mai bun randament. Adică în mod clar nu lunea. Binedispune-te, comunică cu oamenii care te fac să te simți bine, ascultă muzica preferată.

Până la urmă, totul este o alegere a noastră. Să ne plângem că e luni și să fim depresivi, sau să ne bucurăm de fiecare clipă.

Sursă foto: truewealthpublishing.asia

luni - media 145785787639858400 150x150Citeste si: Femeia la cratiță

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.