Nu vrei să ajungi aici. Când ți-ai verificat ultima dată urechile la ORL?

urechile la orl - urechile la ORL 1024x788
Nu vrei să ajungi aici. Când ți-ai verificat ultima dată urechile la ORL? Bărbatul din materialul video de mai jos avea atât de multă ceară uscată şi întărită în ureche, încat a mers la medic pentru ajutor, iar intervenţia de eliminare a dopului de ceară a durat în jur de 15 minute.
Ceara întărita era atât de greu de scos, iar porii din interiorul canalului auditiv au început să sângereze. Mai jos, se vede cum doctorul scoate ceara folosind o multitudine de unelte, ajutat şi de un endoscop cu camera video. La început foloseşte o paletă minusculă cu care îndepărtează stratul moale de ceara de la suprafaţă, apoi doctorul scoate un bloc mare si solid de piatră, dupa care e nevoit să introducă în interior un aspirator special. VEZI VIDEO!
 
 
Ce se întâmplă atunci când foloseşti beţisoarele de vată? În porţiunea externă a canalelor auditive se găsesc o multitudine de celule şi glande care secretă un lichid special destinat umezirii şi lichefierii cerumenului produs adânc în ureche, aşa încât acest lucru facilitează eliminarea şi curăţarea naturală a urechilor de ceară.
În momentul în care sunt folosite insistent beţişoarele de vată, conductul auditiv extern este lipsit de acest secret fiziologic, fapt ce conduce la întărirea cerumenului în canal. În plus, beţişoarele de urechi nu fac altceva decât să împingă şi mai mult, spre timpan, cerumenul pietrificat, spaţiu din care doar medicul poate să îl extragă.
Cum se curăţă corect urechile? Vezi aici: Unica.md
foto: files.wordpress.com

urechile la orl - Gr  simile trans 150x150Citeste si: FARFURIA care absoarbe CALORIILE

Ai și tu un sfat pentru amenajarea locuinței? Îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE –  Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.