Ce trebuie să facă orice manager înainte de vacanța de iarnă

vacanța de iarnă - vacan  a de iarn   1024x691

Ce trebuie să facă orice manager înainte de vacanța de iarnă. Perioada de sărbători poate fi una foarte stresantă pentru manageri. Pe lângă masa în familie, cumpărături și diverse deplasări, aceștia trebuie să se îngrijească și de clienții care au solicitări de ultim moment și de diverse treburi administrative de final de an, în ciuda numărului ridicat de angajați plecați în concediu.

Desigur, nu putem scăpa de toată această agitație, dar, dacă treburile sunt făcute ca la carte, această perioadă din an poate fi folosită într-un mod productiv pentru a reflecta și a vă reîncărca bateriile.

1.Găsiți-vă timp să reflectați asupra anului ce a trecut

În majoritatea cazurilor, perioada dinaintea sărbătorilor este una destul de neproductivă din punct de vedere profesional. Gândurile oamenilor sunt în cu totul altă parte și poate deveni dificil să vă realizați majoritatea obiectivelor standard. În loc să luptați împotriva curentului, păstrați-vă timp pentru a reflecta și pentru a identifica momentele din anul ce a trecut în care ați procedat corect, dar și pe cele când ați greșit .

Citeste si: Salveaza-ti Visul!

O conștiență (self-awareness) dezvoltată este probabil cea mai valoroasă trăsătură pe care un manager o poate avea. La fel ca și în cazul oricărei alte abilități, trebuie timp și efort pentru a o putea dezvolta. Recomandarea mea este să vă gândiți care sunt planurile dumneavoastră pentru noul an și să analizați dacă acestea sunt realizabile. Sfătuiți-vă și membrii echipei dumneavoastră să procedeze în aceeași manieră.

De exemplu, în cadrul companiei Great People Inside, noi facem o evaluare asupra echipei și a evoluției produsului pe durata întregului an. Ne planificăm o ședință de final de an în care se discută succesele și eșecurile anului ce a trecut. Această ședință ajută membrii echipei să vadă dacă sunt pe aceeași lungime de undă și dacă înțeleg obiectivele companiei și rolul lor în îndeplinirea acestora.

2. Răsplătiți-vă echipa

Din câte am observat, multor directori executivi le displace să-și premieze membrii echipei pentru o treabă bine făcută. Este de înțeles că nu toată lumea își permite să plătească bonusuri mari în fiecare an, dar compensațiile materiale nu sunt întotdeauna necesare.

Există multe alte moduri în care puteți să răsplătiți performanța și să recunoașteți eforturile celor care au ales să lucreze pentru dumneavoastră. Dacă nu vă permiteți să oferiți compensații celor mai buni angajați ai dumneavoastră, oferiți-le un post superior din punct de vedere ierarhic sau, pur și simplu, mulțumiți-le într-o manieră cât mai sinceră.

Citeste continuarea aici: Doru Dima 

Foto: quantumleapalchemy.com

vacanța de iarnă - 5113570 mediafax foto thomas dan2 150x150

Citeste si: Pleci în vacanță? Ce NU trebuie să ratezi în Brașov

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE– Perfect Imperfect

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Citeste si...

Cele mai citite