Românii, dispuși să cheltuie maxim 1000 de euro în vacanța de vară

vacanța - Screenshot 152

Românii, dispuși să cheltuie maxim 1000 de euro în vacanța de vară. Nu mai avem foarte mult până când zilele toride vară vor începe să ne îmbie la mare, concediu, relaxare, iar românii deja își fac calcule și se gândesc unde și cum să își petreacă vacanța de vară.

Vara aceasta, 77% dintre români vor merge în vacanță, în lunile iulie sau august. 62% au fost și în vacanța de iarnă (ultimele 3-6 luni). Procentul celor care nu merg în vacanță este mic, motivele fiind de ordin financiar, în general. Destinația de vacanță este aleasă după criterii financiare — pentru 25% contează să fie accesibil la preț —, urmate de peisaj și obiectivele turistice.

Citește și: Pleci în vacanță? Ce NU trebuie să ratezi în Brașov

Turiștii se vor deplasa cu mașina personală (50%) sau cu avionul (28%). Procente perfect echilibrate de 50%-50% aleg România pentru petrecerea vacanței, respectiv alte destinații, în afara țării noastre. Cele mai dorite destinații de pe litoralul românesc sunt Constanța și Mamaia, iar din afara țării, Grecia. În ceea ce privește destinația, respondenții sunt ori mai degrabă conservatori (33% au mai fost de cel puțin 4 ori în aceeași destinație) ori mai degrabă exploratori (31% vor vizita pentru prima dată destinația aleasă).

Bugetul de anul acesta este de maxim 1000 de Euro pentru 65% dintre respondenți. Pentru jumătate dintre aceștia, bugetul este la fel ca și cel de anul trecut, în schimb pentru 32% acesta este mai mare decât în 2016.

Datele de mai sus fac parte dintr-o amplă cercetare a celor de la Mkor, iar studiul detaliat poate fi citit pe site-ul lor.

Sursă foto: mkor.ro

vacanța - oia santorini greece sunset island sea tourism 768x485 150x150Citește și: Unde își vor petrece românii vacanța de vară?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.