Cum mi-am planificat vacanța de VARĂ

vacanța de VARĂ - portugalia cabo da roca hbp8

Cum mi-am planificat vacanța de VARĂ?Cum am mai mult timp de gândire zilele astea, am zic să caut o vacanță. Să fie Barcelona, să fie ceva mai exotic, să fie Maramureș, de ce nu? Trebuie să recunoști că momentul ăla când începi să  îți faci planul pentru vacanță, e așa cumva special. E o emoție, e un fel de stare de spirit DEOSEBITA. Vrei să te încarci cu nou, cu soare, cu munte sau mare, ideea e să te simți bine. La mine, atunci când mă gândesc la o vacanță, întră în acțiune câteva întrebări precise. Sigur vi se întâmplă și vouă.

  • Care să fie destinația?
  • Cât fac până la destinație?
  • Cât costă vacanța?
  • Ce pot face în vacanța respectiva?

Citește si: CELE MAI BUNE fotografii de călătorie din 2016

Cu aceste gânduri în cap te așezi comod la calculator. Acum că studiez din interior partea asta de turism, pot să vă spun că deciziile clienților se iau de cele mai multe ori dintr-un mix de informare. Viitorul turist se informează din: publicitate stradală, recmandarea unui prieten, promovarea online a unei destinații, agenții de turism, TV, etc. Ideea e simplă, alegem mai mereu ceea ce proiectăm în minte.

Astăzi vreau să vă dau câteva sugestii. Destinațiile turistice care mi-au atras atenția sunt:

 

PORTUGALIA  – Să vă povestesc despre Portugalia și minunatele ei peisaje, care te fac să uiți de unde ai venit și să vrei să te așezi acolo? Portugalia, cu minunata ei Lisabona este genul de țară în care aerul miroase sărat, a ocean, în care ploaia e o ploaie bogată și specială, țara în care dacă ai curiozitatea ai să găsești –  cel mai Vestic punct al Europei continentale.  vacanța de VARĂ - 73799 1596736833253 5912646 n 1

Practic se termină uscatul și începe oceanul.  Cabo da Roca, adică aici!

vacanța de VARĂ - portugalia cabo da roca hbp8 1

Am ajuns la Cabo da Roca, am și acum documentul pe care îl poți cumpăra de la un chioșc de suveniruri simpatice, document care atestă faptul că ești tare departe de casă, în cel mai vestic punct al Europei. În plus țineți minte și alte două destinații din afara capitalei – Cascais, Sintra. De văzut!

vacanța de VARĂ - 1280px Amalfi panorama I

COASTA AMALFI  – Dacă vrei să vezi Coasta Amalfi, ține minte câteva lucruri. Coasta Amalfi  este o fâșie de coastă de pe coasta de sud a Peninsulei Sorrentine înprovincia Salerno , în sudul Italiei . Coasta Amalfi este o destinație turistică populară pentru regiune și Italia în ansamblul său, atrăgând mii de turiști în fiecare an. În 1997, Coasta Amalfi a fost listat ca UNESCO sit alPatrimoniului Mondial ca peisaj cultural. 

La fel ca și restul regiunii, Coasta Amalfi se află într – un climat mediteranean , oferă veri calde și ierni blânde. Acesta este situat pe malul sudic relativ abrupt al Peninsulei Sorrentine, lăsând puțin loc pentru teritoriile rurale și agricole. Treisprezece municipalități sunt situate pe Coasta Amalfi, multe dintre ele centrate pe turism. ( sursa: wikipedia)

vacanța de VARĂ - 01 home 01

 

GRAN CANARIA –   In Gran canaria nu am avut încă ocazia să ajung. Ce știu este că Gran Canaria face parte din arhipelagul Insuleleor Canare, din Ocanul Atlantic și că acolo avem o comunitate minunată de români.  Ca mărime este cea de-a treia insulă din arhipelag , după Tenerife și Fuerteventura. Are o formă aproape circulară cu diametrul de circa 50 km.  Musai pe listă în opțiunile mele pentru vacanță. Preț bun!

Citeste si: Uite cum arată o VACANȚĂ eșuată

foto: wikipedia/ spain-grancanaria.com/ interra.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.